Endelig kom seieren: – Dette var befriende – Haslum

Endelig kom seieren: – Dette var befriende

Haslum-trener Sten Stockfleth var lettet etter ettmålsseieren over Bodø. Dermed innkasserte Haslum sine første to poeng siden serieåpningen mot Kolstad på bortebane.

Haslum stakk av med to viktige poeng mot Bodø søndag kveld. Etter ledelse til pause, klarte Haslum å dra i land seieren, selv om Bodø ledet flere ganger i løpet av den siste omgangen.

– Dette var deilig og befriende. Det var viktig og vi er sterke i dag. Samtidig er vi ikke på det høye nivået som mot Elverum (NM-kvarten), men vi viser tidvis at vi er et bedre lag enn dem, sier Haslum-trener Sten Stockfleth.

Den første omgangen mellom Haslum og Bodø var en jevn affære, der ingen av lagene fikk det lille overtaket. Men, Haslum gikk derimot i garderoben med en ettmålsledelse, etter at Vegard Tennfjord satte inn 17-16 to minutter før pause.

Andre omgang var preget av mye bomskudd fra Haslum-spillerne. Haslum økte først, men etter et kvarter var det plutselig Bodø som var i ledelsen med et mål.

Da bestemte Sten Stockfleth seg for å ta timeout, og han fikk neppe se det de hadde avtalt. For Bodø gikk økte til 23-25 før Thomas Kristensen satte inn 24-25.

Så utlignet Håvard B. Johannesen, før Bodø tok ledelsen på ny, men Dominic Grimstad utlignet igjen til 26-26.

I det påfølgende Haslum-angrepet gjorde Haslum en teknisk feil, og Bodø fikk kontret. Det forsøket stoppet Håvard Åsheim fra Bodøs Preben Egeli og Anders Røe kontret inn 27-26 tre minutter før slutt.

Søndenå økte like etter til 28-26, før Bodø igjen reduserte. Da Anders Røe smalt inn Haslums 29. scoring for kvelden med ett minutt igjen på kampuret våknet Nadderud Arena til liv.

Og, da Åsheim reddet på ny et halvt minutt før slutt, forstod supporterne at her ville Haslum holde unna.

– Dette var ekstremt viktig for oss. Vi har slitt litt i serien, men fortsatt ikke tapt på hjemmebane denne sesongen. At vi ikke klarer å rykke ifra ytterligere i dag får vi prate om, men det viktigste var rett og slett poengene, sier Håvard Åsheim.