Søndenå til HC Midtjylland – Haslum
Foto: Espen Hildrup

Søndenå til HC Midtjylland

Magnus Søndenå har signert under på en kontrakt med den danske, hardtsatsende klubben HC Midtjylland, med norske Jonas Wille bak roret.

Dermed ender han sitt Haslum-opphold på fire sesonger når sluttspillet er over i mai.

– Det har alltid vært en drøm for meg å komme meg utenlands. Nå fikk jeg endelig muligheten, etter fire sesonger i Haslum – fire sesonger som jeg alltid kommer til å huske som gode. Man må også huske på at jeg ikke blir yngre for årene som går, sier Magnus Søndenå (26).

I Haslum har han operert som høyreback, mens han i Midtjylland er tiltenkt en rolle som høyrekant. Søndenå besøkte Herning for drøye tre uker siden. Uken etter ble kontrakten skrevet under og i dag ble han presentert som klubbens nye spiller.

– Ønsker spillere som tar steget ut

Haslum-trener Sten Stockfleth er glad på Søndenås vegne, og mener kommer til å lykkes i den danske toppserien.

– Det er en spennende mulighet for Magnus, og vi ønsker han masse lykke til. I Haslum ønsker vi spillere som tar steget ut, og Magnus er nok et bevis på det, sier Haslum-treneren.

Norske Midtjylland

I Danmark blir han lagkompis med landslagskollegaene Espen Lie Hansen og Eivind Tangen. I tillegg er tidligere Haslum-spiller Besard Hakaj i troppen. Det samme er norske Lars Eggen Rismark.

I tillegg til at treneren er norsk, selvfølgelig.

– Det er selvfølgelig betryggende og et pluss for meg. Jeg pratet mye med Jonas (Wille) før jeg signerte, og jeg fikk et godt inntrykk av klubben når jeg var der. Jeg ble samtidig overbevist om at dette var det riktige steget videre for meg, sier Søndenå.

– Blitt en mye bedre spiller her

Men Haslum kommer han til å savne. Både på og utenfor banen.

– Jeg har blitt en mye bedre spiller her, og det har jeg mange å takke for. En mer allsidig spiller, rett og slett.

– Det største savnet blir nok gutta på laget og Halvi og Jan-Erik (oppmenn). Miljøet. Jeg har blitt veldig godt kjent med mange, og jeg tror jeg har fått noen vennskap for resten av livet i Haslum. Iallfall så håper jeg det, fortsetter Søndenå.

Søndenå slutter seg til sin nye klubb juli 2018.