Velkommen til Haslum, Torjus! – Haslum

Velkommen til Haslum, Torjus!

Torjus Bjørnstad har signert under på en avtale med Haslum Håndballklubb. En avtale som i første omgang strekker seg ut 2017.

Haslum Håndballklubb har vært på jakt etter en kortsiktig erstatter for landslagsspilleren Sander Andreassen, som må operere menisken og er ute i fire til seks uker.

Nå er erstatteren funnet, og han har signert under på en avtale ut 2017.

Torjus Bjørnstad la toppsatsingen på hylla foran fjorårssesongen, etter at han både fikk barn og begynte å drifte en naprapatklinikk.

Men da Haslum-assistent Erlend Mamelund slo på tråden og lurte på om han kunne tenke seg å bidra i en litt prekær situasjon for Haslum, var ikke den tidligere BSK-spilleren vond å be.

– Jeg ble ganske gira når Erlend og Sten lurte på om jeg kunne stille opp. Det er enkle rammer jeg må forholde meg til, og planen er at jeg i første omgang skal bidra til rundt juletider. Det passer meg veldig fint, sier Bjørnstad, og fortsetter:

– Haslum er en tradisjonsrik klubb, vunnet det meste, prøvd seg ute i Europa, og det har, for meg når jeg har vært på utsiden, virket som om at det alltid stilles krav til spillerne som er i klubben. Min erfaring er at man aldri møter dårlige Haslum-lag, og det var rett og slett bare generelt interessant det tilbudet som kom fra Haslum nå. I tillegg jobbes det bra i og rundt klubben, vi spiller i en ny arena. Alt klaffet egentlig når Sten og Erlend ringte, smiler han.

Bjørnstad ble Eliteseriens tredje mestscorende spiller sesongen 2015/16.

– Veldig god erstatter

Haslum-trener Sten Stockfleth er glad.

Han mener det var viktig at Haslum fikk hentet inn en forsterkning når Andreassen nå må operere menisken.

– Vi har funnet en veldig fin og god erstatter i Torjus i denne perioden. Nå handler det for Torjus å «komme inn i det igjen», og da er det bra han kommer inn i denne landslagspausen.

Stockfleth mener 30-åringen kan bidra godt inn i den forholdsvis unge Haslum-troppen.

– Fint å få inn en eldre spiller i kampsituasjon, men også i treningshverdagen. Han passer bra inn i spillet vårt og er veldig håndballsmart – på mange måter kan han sammenlignes med Sander.

Bjørnstad får draktnummer 4 i Haslum.