– Vi var ordentlig gode i 20 minutter – Haslum

– Vi var ordentlig gode i 20 minutter

Sten Stockfleth klarer ikke helt å legge ord på hva som gikk galt den siste halvtimen i Holtanhallen søndag kveld.

(FALK – HASLUM 26-25):

Etter en komfortabel ledelse til pause – som nok kunne vært ennå større – raknet det sakte, men sikkert i den siste omgangen. Tremålsledelsen fra pausen var blitt til null i løpet av fem minutter, og plutselig var det Falk som førte an.

– Dette var absolutt ikke det jeg hadde håpt på før kampen. Det merkelige er at jeg ikke helt klarer å sette fingeren på hva som gikk galt i andreomgang, sier Stockfleth.

Startet bra

Haslum startet førsteomgang bra, gjorde det meste riktig, og var oppe i en femmålsledelse. Inn til pause kunne forspranget vært oppe i fire mål, men en straffebom fra Stian Brevik – i omgangens siste sekund – sørget for en 13-10-ledelse til bærumslaget.

– Jeg har en følelse av at vi slipper oss litt ned syv-åtte minutter før pause. Vi kunne ledet med fem-seks, men så blir det tre i stedet. Vi var ikke på vei ned da, men Falk fikk kanskje en ekstra energi innn i laget, sier Sten Stockfleth.

Andreomgang startet på verst tenkelige vis.

Tre kjappe bakover

Haslums to kjappe tekniske feil i starten av andreomgang, tok Falk godt vare på. Tre kjappe mål – og plutselig hadde hjemmelaget utlignet.

– Da er de inne i kampen igjen. At vi var bedre i den første omgangen, er nullet ut da. De får, som du sier, kanskje en stor energi av det, og vi blir kanskje litt stresset av målene.

Falk var etter det 5. minutt i den andre omgangen hele tiden foran med ett mål i protokollen. Så misset Haslum på et skudd, og gjorde en teknisk feil i mellomtiden.

Det gjorde at Håkon Pettersen og Stefan Ilic kunne kontre inn 25-24 og 26-24 etter drøye 25 minutter.

Klarte aldri å ta igjen forspranget

Haslum prøvde, men klarte aldri  å ta igjen det lille forspranget Falk hadde opparbeidet seg på slutten.

– Vi får presset frem et par-tre muligheter på slutten som vi aldri skulle tatt, men det er litt typisk når man ligger under med både ett og to mål. Da vil man litt mye, men det er noe man lærer av, mener Haslum-treneren.

Det blir iallfall ingen tid til surmuling i Haslum-mannskapet. Allerede onsdag venter Halden i Remmenhallen, før det igjen blir en ukes pause – og BSK kommer på besøk til Nadderud Arena.

– Vi må nullstille og tenke ny match. Vi var ordentlig gode i 20 minutter mot Falk – og de periodene må vi gjøre enda større mot Halden, sier han.

KAMPFAKTA
Falk Horten – Haslum 26-25 (10-13)
Holtanhallen, Eliteserien runde tre
Haslums målscorere: Johannesen 6, Brevik 6, Kristensen 4, Tennfjord 4, Øverjordet Andreassen 2, Røe 2 og Søndenå 1. 
Falks toppscorer: 
Stefan Ilic, 9 mål.
Utvisninger: Falk 3×2 min., Haslum 4×2 min. 
Rødt kort: 
Zvonimir Kapular, Falk Horten