Brevik før hjemmedebuten: – Å spille kamper foran mye publikum er jo det vi lever av – Haslum

Brevik før hjemmedebuten: – Å spille kamper foran mye publikum er jo det vi lever av

Stian Breviks ord er ikke til å ta feil av. Haslum-spillerne lever av å spille kamper foran publikum.

Haslums nyervervelse har selv spilt foran 5000 tilskuere i danske Århus. I kvartfinalen i den danske cupen mot storlaget Skjern.

– Det var en helt vill opplevelse å spille foran så mye publikum. Når det attpåtil ble straffekonkurranse, føltes det ut som hele hallen eksploderte.

Og en slik stemning drømmer Haslum-kanten om i Nadderud Arena.

Publikum: Nesten alt å si

Men han er realistisk.

– Å ha mye folk på kampene våre, og som faktisk lager lyd, har nesten alt å si for oss som springer ute på banen. Å spille kamper foran mennesker er jo det vi lever av. Det kan vippe en kamp i vår favør; at publikum lager liv og heier på tribunen, mener Brevik.

– Det er kanskje et stort skritt for mange, men jeg håper denne sesongen at publikum kommer seg ut av komfortsonen sin. Man skal tørre å lage liv på kampene våre. Selvfølgelig har våre prestasjoner på banen en del å si, men presterer vi bra, håper jeg publikum følger etter. Da blir det mye morsommere for oss å spille – og det blir nok mye morsommere å sitte på tribunen også, smiler Brevik.

– Kom deg ut av komfortsonen og lag litt liv med sidekameraten din, er Breviks klare oppfordring til de som har tenkt seg på kamp i kveld. 

Møter ØIF Arendal

Hjemmelaget Haslum møter onsdag kveld en av forhåndsfavorittene til årets seriemesterskap, ØIF Arendal. En kamp Brevik mener Haslum skal vinne.

– Kommer vi opp på vårt toppnivå, er stabile i prestasjonene og spiller godt som et lag, så skjønner jeg ikke hvorfor vi ikke skal vinne. Jeg mener vårt toppnivå er bedre enn deres, og det gjelder for oss å vise det frem i dag, slår Brevik fast.

Som ikke var helt fornøyd med egen prestasjon borte mot Kolstad i seriepremieren – tross fire mål på kontoen.

– Nei, jeg var ikke helt fornøyd med den kampen. Jeg bommet for mye, og jeg kan sikkert skylde på gode keepere og det der, men jeg mener selv at vurderingene jeg gjorde i skuddøyeblikkene var for dårlige; det er en del ting jeg vil gjøre annerledes mot ØIF Arendal i kveld, gliser han.

Tenker positivt

Og som avslører at han ikke har ofret skuddbommene mot Kolstad en tanke foran årets første hjemmekamp.

– Tenker man for mye på de negative tingene, blir man kanskje litt skadelidende av det selv. Tar man det positive fra kampen med seg, får man en slags «boost» inn i neste kamp. Det er iallfall min mening.

Sier Brevik, som naturlig nok har tatt med seg de positive tankene inn i ØIF Arendal-kampen. 

– Jeg liker å «showe» litt og satser på å score litt i kveld, sier Brevik med et lurt smil.

Avkast klokken 18:30 i Nadderud Arena. Billetter forhåndsbestilles her