Tilbake til normalen etter Håndballgutta-gjennombruddet: – Det lå litt til rette for meg – Haslum

Tilbake til normalen etter Håndballgutta-gjennombruddet: – Det lå litt til rette for meg

Han ante ikke at han kom til å bli tatt ut i troppen, men fikk sitt gjennombrudd for Håndballgutta i juni. Onsdag er det tilbake til normalen igjen for Magnus Søndenå. – Følte jeg ventet på muligheten til å få vise meg frem, sier Søndenå om sitt gjennombrudd med flagget på brystet.

Tre kanonkamper i Gjensidige cup på Elverum, gjorde at landslagssjef Christian Berge måtte rydde plass i EM-kvaliktroppen til oppgjørene mot Belgia og Litauen, og fant således plass til Magnus Søndenå fra Haslum.

Etter landskampene mot Sverige, Polen og Island var Søndenå selv overrasket over sine prestasjoner.

– Det er klart, det. Men på mange måter må man huske på at det lå litt til rette for meg. Kristian (Bjørnsen) avsluttet sesongen i Tyskland mens vi spilte kampene på Elverum. Derfor visste jeg at jeg kom til å få spille en del; det var et godt utgangspunkt i seg selv, sier sandefjordingen.

Men at han skulle banke inn elleve mål mot Polen, fem mot Island og to mot Sverige, hadde han ikke engang turt å håpe på før samlingen startet 5. juni.

– Kjempekult

– Sverige og Island var gode, men Polen var ikke så veldig vasse. Det var en kjempegøy opplevelse med masse publikum og alt det der, men man må ikke se seg helt blind på motstanderne heller. Litt tilfeldig var det at jeg fikk ta straffer også, det var ikke planlagt på forhånd. Da noen andre bommet, fikk jeg muligheten, og jeg tok vel egentlig vare på den, smiler han.

– En kul opplevelse?

Søndenå smiler.

– Der og da var det jo kjempekult, selvfølgelig.

– Men du tok ikke av?

– Nei, jeg følte heller at jeg hadde ventet på muligheten til å få vise meg frem. Tok en kamp om gangen, og jeg vet at det ikke blir sånn hver gang jeg spiller landskamp.

HIGH FIVE: – Man må ikke se seg helt blind på motstanderne heller, sier Magnus Søndenå.

Selv om Søndenå ikke tok av, gjorde riksdekkende presse det motsatte, og de største mediehusene i landet var oppslukte i å få noen ord fra Haslums ballkunstner.

– Det er en stund siden det har roet seg. For å være helt ærlig; jeg har ikke tenkt så mye på det i ettertid. Det var gøy i juni da jeg kom hjem fra samling og møtte kompiser og slikt, for det var mange som hadde fulgt med. Men jeg kan jo ikke suge på karamellen i over to måneder. Det er begrenset hvor lenge man kan gjøre det.

– Men jeg håper jo det kommer noen andre høydepunkter i nær fremtid. For eksempel førstkommende onsdag.

Seriepremiéren

Søndenå sikter selvfølgelig til Haslums seriepremiére på bortebane mot Kolstad onsdag kveld.

En kamp bortelaget må klare seg uten Sander Andreassen – noe som har en direkte innvirkning på Søndenås sannsynlige startplass.

– Det blir litt uvant, og jeg får en litt annen rolle i laget de første kampene; iallfall til Sander (Andreassen) er tilbake fra skade. Tiltenkt plass er vel midtback, og jeg får vel prøve å bekle den rollen så godt som mulig, sier Søndenå.

Som ikke nøler med å svare når vi spør om hva savnet av nevnte Andreassen har å si for laget.

– Vi kommer til å merke savnet av han veldig. Jeg mener – helt ærlig – at han er en av de beste midtbackene i årets eliteserie.

Men selv om Andreassen er utilgjengelig, røper Søndenå at førstnevnte fortsatt har en stor innvirkning på Haslum-laget.

– Sander er veldig håndballklok og prater om ting vi kan løse annerledes på trening. Han engasjerer seg veldig – selv om han ikke kan spille selv.

– Jeg må prate med han på forhånd. Høre om han har noen tips til hvordan vi skal løse Kolstad-forsvaret, sier Søndenå med et smil om munnen.

– God motivasjon

– Er Haslum klare for seriestart?

– Ja, vi er klare. Det vet jeg. Vi gleder oss. Nå har det vært nok oppkjøring og alle er klare for å komme i gang med kampene som faktisk gjelder.

– Og dere har vel litt å revansjere mot Kolstad…

– Vi kjenner godt til dem, og har selvfølgelig en god motivasjon inn mot kampen, sier Søndenå.

Som selvfølgelig tenker på exiten fra kvartfinalen i forrige sesongs sluttspill.

Og som drømmer om plass i troppen til Håndballguttas samling i slutten av oktober.

– Jeg er nok nærmere en fast plass i troppen nå, enn det jeg var før juni-samlingen. Da ante jeg ikke at jeg engang kom til å bli tatt ut. Det er nok en større sjans for en plass nå, men da må jeg gjøre jobben min i kamp og på trening.

– Og jeg blir fortsatt bare glad om jeg blir tatt ut til en ny samling, sier Søndenå, med tankene rettet mot bataljen i Trondheim Spektrum.

Kolstad – Haslum spilles onsdag kl. 18:30 i Trondheim Spektrum. Kampen sendes på handballtv.com. Første kamp i Nadderud Arena er mot ØIF Arendal onsdag 13. september kl. 18:30. Billetter fås kjøpt her