– Jeg skal gjøre alt jeg kan for å rekke Falk-kampen. Vær sikker. – Haslum

– Jeg skal gjøre alt jeg kan for å rekke Falk-kampen. Vær sikker.

Ballvirtuosen Sander Andreassen rekker ikke seriestart mot Kolstad onsdag, og går samtidig glipp av Haslums hjemmepremiére mot ØIF Arendal uken etter.

Etter en skadefri 16/17-sesong, kom nedturen mot Kolstad på Tynset under Santa Kristina Cup i starten av august.

– Jeg sto i forsvar, landet forkjært på venstre ben og strakk foten så langt bakover som det går. Fikk veldig vondt i kneet og har pådratt meg en slags overstrekk i venstre kne, forklarer Sander Andreassen (21). 

Andreassen hadde en lignende skade for to år siden, men har ikke hatt noen problemer med den. Inntil nå.

Fire uker ute

I rundt fire uker har han sett på lagkompisene sine løpe og trene håndball for fullt, mens han selv har måttet overvære treningene fra sidelinjen og trent fysisk.

– Litt typisk at det nesten alltid er deg det går ut over? 

– Gud vil det, tydeligvis. Neida. Det må du ikke spørre meg om, det er bare sånn det er. Har slitt og vært litt uheldig med knærne tidligere. Jeg må tydeligvis trene litt mer stabilitet, men egentlig har jeg ikke noe klart svar på det, sier Andreassen. 

Men noe han har et klart svar på, er når han skal være tilbake på håndballbanen igjen.

– Planen er at jeg skal begynne å trene håndball igjen om to uker. Da tar vi det gradvis. Jeg skal ikke pushe for hardt i starten, men heller ta det litt roligere og bli vant til å spille håndball igjen.

– Når får vi se deg i Haslum-drakt igjen? 

– 1. oktober. Tredje serierunde. Mot Falk på bortebane, kommer det kontant fra Andreassen.

Godt VM-spill

Som leverte gode prestasjoner under VM for juniorgutta i Algerie tidligere i sommer.

– Det gikk helt ålreit med oss der. Vi startet ikke mesterskapet så bra, men spilte egentlig bedre og bedre utover. Men så var vi for dårlige igjen når alt sto på spill, og tapte for Danmark i utslagsrunden. 

Selv om juniorgutta som lag ikke lyktes helt, føler Andreassen han fikk vist seg godt fram for landslagssjefen.

– Det gikk ganske bra for egen del. Litt sånn medium/pluss. Men alt i alt var det et helt greit mesterskap fra min side, sier playmakeren.

Som avrunder:

– Målet mitt er å være tilbake på banen igjen 1. oktober. Jeg skal gjøre alt jeg kan for å rekke den kampen. Vær sikker.

Haslum spiller borte mot Kolstad førstkommende onsdag. Og åpner hjemme 13. september mot ØIF Arendal. Skaff deg sesongkort her.