Haslum-kapteinen påstår han aldri har vært i bedre form – Haslum

Haslum-kapteinen påstår han aldri har vært i bedre form

Sliten og klar for å starte sesongen etter en lang oppkjøring. Anders Røe mener han aldri før har vært i bedre form.

Der andre har sommerferie og nyter solfylte dager på stranda, har Haslum-gutta måttet trene. Allerede i slutten av juli var Haslum-spillerne tilbake i Nadderud Arena etter en liten måneds ferie fra hverandre.

Felles styrkeøkter

Selv om det har vært ferie fra fellestreninger, har spillerne selv hatt ansvaret for å opprettholde sin egen kondisjon og fysikk.

– Vi har ikke hatt ei slik tung fellesoppkjøring i Haslum før, sier Haslum-kaptein Anders Røe, og forteller at forgjengeren til Sten Stockfleth, Tom-Eirik Skarpsno, lot spillerne selv ha det overordnede ansvaret over sin egen fysikk, mens Haslum-sjef Stockfleth innførte felles styrkeøkter i klubben fra dag én.

Saken fortsetter under bildet.

STERK: Styrke og løp på Jarmyra søndag formiddag.

– Det har gått fint for min del, men jeg merker på kroppen at den er sliten etter en lang periode med mye løp og styrke. Samtidig har hele laget tatt mange steg fysisk, og blitt bedre trent. Jeg vært skadefri helt siden 1. mai, og da merker man at man er piggere i kroppen.

– Jeg mener faktisk at jeg er piggere nå enn på mange år. Eller; jeg har aldri vært så bra trent som jeg er nå, påstår Anders Røe.

Sten Stockfleth har ikke latt spillerne sine hvile på noen laurbær under oppkjøringen, som har pågått siden sesongslutt.

Bare se på dette: Fredag var det løpeøkt på Jarmyra, etterfulgt av én og en halv time håndball i Nadderud Arena. Lørdag: Løpe- og spensttrening i Holmenkollen. Søndag: Tøff fysisk økt, selvsagt avrundet med løp, på Jarmyra.

– Det var døden i Holmenkollen. Jeg var så sliten etter den økta, humrer Røe.

Saken fortsetter under bildet.

UTSLITT: – Vi har ikke hatt ei slik tung fellesoppkjøring i Haslum før, sier Røe.

– Slå positivt ut

Haslum har hatt for vane å spille mange treningskamper – og vunnet stort sett alle – de siste årene i sommermånedene. Med Sten Stockfleth og Erlend Mamelund ved roret har antall treningskamper blitt skalert betydelig.

– Når vi trener såpass hardt som vi gjør om sommeren, har det kanskje tært litt for mye på kroppen å spille opp mot 12 kamper på kort tid.

Årets utgave av Haslum har kun spilt fire treningskamper – til nå – denne sommeren.

– Når vi har en liten stall som i år, tror jeg det kan slå positivt ut for oss. Det er bedre med 100 prosent trøkk i de kampene vi spiller, enn å spille kamper på 70 prosent, mener han.

– Hvordan er stemningen i troppen med hardtreningen i baktankene?

– Den er faktisk overraskende god. Det er en bra giv i gruppa, og mange av de yngre gutta er veldig spennende og treningsivrig. Det virker som alle vil hverandre sitt beste, og pusher hverandre deretter; det er veldig positivt, sier Røe.

Deltidsjobb ved toppidrettskole

I løpet av sommermånedene har han også fått seg en liten tilleggsjobb. Haslum-kapteinen har nemlig «tatt over»  jobben til Holstebro-trener Tom-Eirik Skarpsno, og er blitt håndballtrener ved Wang Toppidrett i Oslo.

– Hverdagen min er strålende tilrettelagt fra jobbens side, gliser 29-åringen.

Fra trenerrollen til spillerrollen – Røe tror Haslum med flyt kan bite fra seg i toppen av eliteserien kommende sesong.

– Jeg tror oppriktig vi kan prestere bra. Alt avhenger av skader og slikt, men med fullt tropp kan vi slå hvem som helst. Med flyt kan det bli veldig bra.

– Med «veldig bra»; mener du medalje?

– Da kan vi kunne slåss i toppen, ja.

– Stalltips?

– Presterer vi på det jevne, havner vi på en plass mellom tre og seks, spår Røe, og legger med et lurt smil til:

– Vi er veldig lystne på å gjenskape fjorårets NM-triumf. Det kan være realistisk, men det handler også om tilfeldigheter med trekningen…