Stortalentet Romsaas (16): – En drøm som går i oppfyllelse – Haslum

Stortalentet Romsaas (16): – En drøm som går i oppfyllelse

Han ble tidenes yngste spiller som har spilt cupfinale på seniornivå 30. desember 2016. Nå har 16-åringen Ola Romsaas signert for Haslum Håndballklubb.

Romsaas melder overgang fra Kjelsås IL. Stortalentet spilte for Haslum HK under fjorårssesongen på grunn av en samarbeidsavtale mellom de to klubbene.

Den 204 cm høye bakspilleren hadde tilbud fra flere eliteserieklubber, men valgte altså klubben som han vært «en del av» det siste året.

– Spennende

– Det er spennende og deilig å endelig få avklart hvor jeg skal spille kommende sesong. Jeg ser veldig frem til de kommende sesongene i Haslum, smiler den aldersbestemte landslagsspilleren, som satte penn til papir og signerte for Haslum med foreldrene ved sin side.

– Det er en drøm som går i oppfyllelse. Det er min første proffkontrakt og jeg er glad jeg får muligheten til å utvikle meg i Haslum. Jeg skal gjøre det jeg kan for å levere bra.

– I denne prosessen; var du hele tiden klar på at Haslum var ditt førstevalg? 

– Ja. Altså; man ser jo litt på mulighetene man har, jeg har vært her i ett år nå og har trivdes godt med medspillere og folk rundt laget. Og jeg tror Haslum er den klubben jeg kan utvikle meg best i de neste årene. Det er her jeg vil spille. 

Slår 16-åringen fast. Han har signert under på en avtale som strekker seg ut 2018/19-sesongen.

Drømmeår for milleniumsgutten

Romsaas skal, i tillegg til å spille seniorhåndball, spille for klubbens G18-lag i Lerøyserien.

– Forrige sesong var jeg med for å lære av de mer rutinerte. I år får jeg nok en litt mer sentral rolle og da må jeg bidra mer med det jeg er god på. 

– Som er? 

– Det jeg er best på; skudd bakfra banen, fysikk og bidra i duellspillet, sier den 103 kilo tunge bakspilleren.

Den siste året har nesten vært som en drøm for milleniumsgutten. Først fikk han sin debut i eliteserien på senhøsten 2016, før han fikk være med i cupfinale-troppen mot Elverum 30. desember.

Og attpåtil spille.

– Det å få være med der var en helt sinnsyk opplevelse. At jeg som sekstenåring skulle få oppleve det, hadde jeg aldri trodd. Det var dødskult og noe jeg kommer til å huske for alltid, og jeg er evig takknemlig for at TES (Tom-Eirik Skarpsno, tidl. Haslum-trener) lot meg få sjansen. 

– Men nå ser vi framover og vi er sulten på nye titler, gliser Romsaas.

– Største talentet i sin årgang

 

Hovedtrener Sten Stockfleth er glad for at Ola Romsaas valgte spill i Haslum.

– Han er et av det største talentet i sin årgang – om ikke det største. Han er en veldig spennende spiller, har et godt skudd – også er han ekstremt treningsvillig, sier Stockfleth.

Som ikke holder igjen på superlativene i sin beskrivelse av Romsaas.

– Han er enda ung. Med litt rutine og spill på elite-nivå, kommer han til å bli god. På sikt kan han bli en av de beste spillerne i ligaen, smiler Stockfleth.

 

PRESSE: For kontaktinfo, send e-post til media@haslumhk.no.