Håvard inn i kapteinsteamet – Haslum

Håvard inn i kapteinsteamet

Anders Røe får med seg unge Håvard Johannesen inn i kapteinsteamet kommende sesong.

23-åringen har spilt i Haslum i alle sine håndballdager. For Håvard Johannesen er det en ære å bli utpekt til ny visekaptein i Haslum Håndballklubb av Anders Røe og trenerteamet.

– Spillergruppa sto bak valget, da var det enkelt og greit, og slik ble det, sier Anders Røe. Han har figurert som hærfører i Haslum-skuta de siste fire årene.

Håvard Johannesen er glad og ydmyk over ansvaret han har fått, og mener han «må ha gjort noe riktig» for å havne i den rollen trenerteamet og Røe ville ha han med inn i.

– Det er selvfølgelig stort og noe jeg har drømt etter seks år på elitelaget. Det er en tillit jeg setter pris på, og jeg skal for det meste være talerøret for de yngste gutta på laget og opp mot de eldre, sier han.

Ikke vanskelig valg

Tidligere har Trond Tjemsland og Sebastian Barthold dannet kapteinsteam med Røe. Nå blir det en liten rokkering på rollene.

– Trond er den eldste på laget nå og har en såpass stor rolle i og rundt laget uansett om han er i kapteinsteamet eller ikke, sier Røe. Derfor mente han det var greit med et lite skifte innad i gruppa.

Hovedtrener Sten Stockfleth sier det ikke var et vanskelig valg å utpeke Håvard Johannesen til ny visekaptein da hele spillergruppa ville ha han.

– Han har vært i klubben lenge, og har vært lojal overfor Haslum i mange år. Han er moden for oppgaven og jeg tror han tar den som om han skulle vært 28 eller 25 år, sier Stockfleth.

– Samtidig er det ikke så mange som er eldre enn Håvard, og oppgavene hans blir på mange måter opp til han selv. Men, jeg håper og regner med han går foran som et godt eksempel og klinker til, fortsetter Haslums nytilsatte trener. 

Som forteller at det var naturlig at Anders Røe fikk fornyet tillit, når han nå tar fatt på sin femte sesong som kaptein i Haslum.

– Det passer bra, sier Haslum-bossen.

– Ordentlig real

Johannesen selv mener kanskje ikke han er et så stort «kapteinsemne», men det mener Røe han beviste forrige sesong.

– Det at en annen kommer inn og får ansvar er veldig fint. Det er også ganske greit å få en litt høyere status internt i gruppa, sier 23-åringen og drar på smilet. 

Røe vil ha en link mellom de yngste og eldste i spillergruppa.

– Håvard er ordentlig real; et ordentlig «kapteinsemne». Han er seriøs, rolig og avbalansert. Spiller masse og beviste forrige sesong at han er en leder. En av de viktigste oppgavene er å gå foran i krigen når vi har en såpass ung stall som vi har i år; det tror jeg Håvard fikser utmerket, sier Røe.