Breviks første Haslum-ord: – Håper vi blir et vinnerlag som hater å tape – Haslum

Breviks første Haslum-ord: – Håper vi blir et vinnerlag som hater å tape

Stian Brevik (24) er Haslum Håndballklubbs nyeste signering. Han kommer fra Århus Håndbold i Danmark, og har også spilt i tysk Bundesliga.

– Jeg hater å tape, og jeg håper vi kan skape en skikkelig vinnerkultur i Haslum. 

De ordene innleder venstrekant Stian Brevik sin Haslum-karriére med.

Han kommer til Haslum fra Århus Håndbold. Tidligere har han også spilt i tysk 2. Bundesliga for TV Emsdetten i én sesong.

Men hvorfor tar en etablert spiller turen fra det store utland til norsk eliteserie – selv om han er norsk?

– Det er et spennende prosjekt på gang her i Haslum. Det er mye gode spillere, og jeg tror jeg kan utvikle meg fint her, rett og slett, sier Stian Brevik.

– Ikke et steg ned!
Han står oppført med elleve offisielle kamper for det norske landslaget og over hundre for aldersbestemte landslag.

– Noen vil kanskje si at det er et steg ned å ta turen til Haslum? 

– Mange vil nok tenke «hvorfor jeg gidder det». For min egen utvikling, er dette slett ikke et steg ned. Jeg vil heller se på det som en kjempegod mulighet for meg selv til å bli enda bedre, og kanskje ta steget videre igjen. Hvis man ser ligamessig på det, så kommer jeg jo fra en god liga. Men, jeg ser ikke på dette som et steg ned, slår han fast. 

For han skal fortsette å trene mye, og har ikke tenkt til å legge seg på noe «latside».

– I Danmark og Tyskland trente vi veldig mye, og jeg har ikke tenkt til å trene noe mindre her, selv om folk kanskje kan tro det. Tvert om, nesten.

FORNØYDE: f.v. assistenttrener Erlend Mamelund, Stian Brevik, hovedtrener Sten Stockfleth og styreleder Knut Guldbrandsen.

Vil skape vinnerkultur
Brevik får draktnummer 23 i Haslum. Nå håper han Haslum kan skape en vinnerkultur med nye spillere.

– Jeg håper vi kan skape vinnere, og at vi ikke går rundt og «soser», men at vi kan bli et lag som hater å tape. Det er i alle fall noe som står meg nært, sier han og utdyper:

– Selv om vi spiller fotball eller løper til oppvarming, så er det førstemann hele tiden. Det er ikke gøy å tape – og det skal det ikke være heller, sier han. 

Før han beskriver seg selv som håndballspiller:

– Min sterkeste side må være kontringer og ankomstspillet. Jeg er uredd og liker å komme innover i banen – kanskje litt atypisk en kantspiller. Jeg er ikke en spillertype som Magnus Jøndal for eksempel, beskriver han.

– Kunne ikke blitt stort bedre
Det er hovedtrener Sten Stockfleth enig i. Og:

– Han er også en veldig rask og teknisk god spiller, sier Haslum-sjefen.

Stockfleth er meget glad for at Haslum fikk signert kantvirtousen da Sebastian Barthold ble klar for Aalborg.

– Det kunne egentlig ikke blitt så mye bedre. Det var viktig for oss da Sebastian dro at vi fikk en god spiller i retur. Å få inn Stian ser jeg på som kjempepositivt for Haslum. 

Stockfleth innrømmer at han ikke kjenner Brevik så godt fra før.

– Men jeg har hørt veldig mye godt om han som både spiller og person, og jeg er veldig fornøyd med at vi fikk signaturen hans, smiler den nye Haslum-bossen som har fungert i stillingen sin i snart én måned. Det er før Brevik legger til:

– Jeg tror kanskje jeg har spilt mot Sten i 2. divisjon når jeg var veldig ung, uten at jeg husker helt sikkert.

Mamelund holdt kontakten
Det var Haslums assistenttrener som for det meste holdt kontakten med Brevik. Kanskje ikke så rart, ettersom Erlend Mamelund og Stian Brevik har spilt på landslaget sammen.

– Erlend kjenner jeg fra før, og det er for det meste han jeg har pratet med, sier Brevik.

Nå gleder Brevik seg til å møte sine nye medspillere.

– Jeg så på Haslum som et veldig trygt og godt sted med et spennende trenerteam og spillere. Jeg synes det er gøy å være med unge spillere, fordi da får man litt ekstra motivasjon, smiler 24-åringen.