Sebastian slippes av Haslum – får oppfylt proffdrømmen – Haslum

Sebastian slippes av Haslum – får oppfylt proffdrømmen

Haslum Håndballklubb har fristilt Sebastian Barthold (25) fra kontrakten for å la han signere for eks-Haslum-spiller Sander Sagosens tidligere klubb, Aalborg Håndbold.

Barthold skrev under for den danske gigantklubben i Aalborg onsdag formiddag.

Venstrekanten debuterte offisielt for Haslum Håndballklubb i Norgesmesterskapets 3. runde så tidlig som 20. september 2009 mot Alta på bortebane. En kamp Haslum vant med klar margin, 45-18.

I løpet av hans åtte år på Haslums a-lag har han kun hatt én sesong der han ikke har tatt medalje – i 2009. I 2010 ble han Haslums førstevalg på venstrekanten. Den rollen har han innehatt siden, men nå er det over – for denne gang.

God timing

I Aalborg får han oppfylt sin store drøm: Å spille Champions League og proffhåndball i en større liga.

– Timingen er bra for min del nå. Jeg har spilt i Haslum i tjue år totalt nå, derav åtte på a-laget. Jeg blir ikke yngre for hver dag som går, og jeg er 25 år nå, sier mannen med 22 kamper for det norske herrelandslaget.

– Jeg har fått en kjempemulighet i Aalborg. Det er en god liga, der jeg kommer inn i en gruppe som akkurat har tatt liga- og sluttspillgull. Slik jeg ligger an i håndballkarriéren min akkurat nå, passer det veldig bra med et steg videre, fortsetter Barthold.

Han ble kåret til «Årets venstrekant» i sist sesongs Grundigliga, nå Eliteserien. Han har også blitt tatt ut tre ganger, av fem mulige forsøk, på «Månedens lag» i serien sist sesong.

Derfor vil ikke Haslum ta betalt

Haslum ville ikke stå i veien for Barthold når en overgangssum kunne veltet avtalen for ham.

Det bekrefter daglig leder i Haslum Håndballklubb, Jarle Ludviksen.

– Derfor var vi villige til å gi slipp på ham. For Sebastian er Sebastian. Han har betydd ekstremt mye for klubben og vært ekstremt lojal i tyve år. Når han får en slik unik sjanse, så blir det feil om vi skal stå i veien for en som har gjort så mye for klubben, sier Ludviksen, som kan røpe at Haslum har en erstatter på plass. 

Barthold selv tror Haslum kan bite godt fra seg kommende sesong med Sten Stockfleth og Erlend Mamelund ved roret.

– Troppen er kanskje tynnere, men toppnivået gjør at Haslum kan ta medalje også kommende sesong, mener han.

Og forteller at han allerede er i gang med pakkingen av flyttelasset, for nå starter altså publikumsfavoritten et nytt kapittel i sin håndballkarriére.

– Det blir veldig moro. Jeg gleder meg veldig, sier Barthold, som forøvrig ikke er den eneste som flytter ut av leiligheten på Jar i Bærum. Samboeren, Line Bjørnsen, flytter også til Danmark i løpet av relativt kort tid, men hun skal spille håndball i Danmarks hovedstad for København Håndbold.

– Det unike samholdet

Barthold scoret 99 mål for Haslum i forrige sesongs eliteserie. Men, det er ikke alle målene han har puttet som han kommer til å savne mest med klubben.

– Samholdet. Det samme sier andre eks-Haslum-spillere jeg har pratet med også. For eksempel Sander (Sagosen) og Kent Robin (Tønnesen). Det folk savner med Haslum, er samholdet, gutta og den kjemien vi har på trening og i garderoben, sier Barthold, og legger til:

– Det er kanskje vanskelig for meg å si, for jeg har bare vært i Haslum i min karriére, men jeg tror det (samholdet, red.anm.) er noe som er ganske unikt for denne klubben.

– Den lagfølelsen vi har i Haslum, den er rett og slett bare ganske unik, fortsetter han.

Og runder av med at det er et takk for nå – og ikke takk for alt.

Tusen takk for at du har vært deg selv fullt ut, Sebastian. Tusen takk for at du har vært mer enn en spiller i Haslum. Vi kommer til å savne deg, men husk: Døren står alltid åpen for deg om du vil komme hjem igjen. Og i mellomtiden: 

Held og lykke!

Og til Aalborg Håndbold: Dere er heldige. Ta godt vare på ham.