Magnus klar for EM-kvalik etter storspill – Haslum
Foto: Svein André Svendsen/NHF

Magnus klar for EM-kvalik etter storspill

Han var egentlig "bare" tatt ut til Håndballguttas Gjensidige Cup på Elverum, men nå har Christian Berge ryddet plass til Magnus Søndenå i EM-kvalifiseringstroppen.

Fem mål mot Island, to mot Sverige og 11 mot Polen.

Egentlig er det ikke rart at høyrebacken, som figurerer på høyrekanten for Norge, ble tatt ut til EM-kvaliken etter helgens storspill.

Men Søndenå selv er mer nøktern til uttaket.

– Jeg gleder meg selvfølgelig veldig til de kommende EM-kvalifiseringskampene. Det blir en helt annen uke nå som Kristian (Bjørnsen) er tilbake (spilte seriekamp i tysk Bundesliga under Gjensidige Cup, journ.anm.). Per nå er han en soleklar ener, men får jeg tid på banen, tar jeg det som en bonus, sier Søndenå.

Som ikke legger skjul på at han er godt fornøyd med sine totalt 18 mål på tre kamper under firenasjonersturneringen på Elverum.

Men Polen-kampen sitter naturlig nok best i minnet. Banens beste, 11 mål – og etter kampen ble han tatt ut på All Star-teamet til turneringen. 

– Sverige-kampen var en slitekamp, mens Polen egentlig ikke var spesielt sterke. Vi fikk løpt inn mye mål, så slik sett lå det jo til rette for å vise seg frem, gliser Søndenå, og legger til:
– Men det positive fra vår side var at vi holdt konsentrasjonen stort sett hele kampen, selv om motstanderen var så som så.
Håndballgutta møter Belgia på deres hjemmebane på onsdag kl. 20.00 på TV 3. Lørdag inntar Søndenå og Norge et fullsatt Oslo Spektrum kl. 19.30 når Litauen står for tur. Den kampen sendes på TVNorge.