G16-laget sparret med elitegutta – Haslum

G16-laget sparret med elitegutta

Sten Stockfleth har allerede satt sitt preg på Haslum.

Sesongoppkjøringa til Eliteserien 2017/18 er i gang, og Sten Stockfleth og Erlend Mamelund har gjennomført sine første treninger som Haslum-trenere.

I år med en litt ny vri.

– Vi vil skape et litt tettere bånd mellom juniorene og elitegutta i klubben. Det håper vi er med på å skape en god dose motivasjon for juniorene, slik at de får se hvordan a-laget trener, sier Sten Stockfleth, Haslums nye hovedtrener.

Frem til sommeren melder sin anmarsj, skal elite- og G16-laget til Haslum gjennom to til tre felles løpeøkter.

Hvorfor?

– Dette er noe vi tenker er morsomt, og noe som gjør at vi kanskje kan beholde flere spillere, lenger, forklarer Stockfleth.

G16-gutt slo til

I dag gikk første økt med de to lagene av stabelen på Jarmyra i Bærum. Der løp G16- og elitegutta tre runder á 1,3 km per runde.

Og G16-gutta gjorde seg ikke på noen som helst måte bort.

– Den beste på a-laget kom inn på 14:32, mens den beste G16-gutten løpte på 15:11, opplyser Anders Skoie Brustad, hovedtrener for Haslums G16-lag.

Og det at en G16-spiller kom inn før mange av de etablerte, tror ikke Brustad ble særlig godt likt blant de eldste.

– Nei, det tror jeg absolutt ikke var noe de likte, humrer han.

Ser lyst på samarbeidet

G16-treneren ser lyst på samarbeidet mellom elite- og juniorlaget.

– Dette er et kjempebra initiativ og det gir nok en ekstra «boost» til mine gutter, sier Brustad, og fortsetter:

– Gjennom dette samarbeidet får G16-spillerne se hvor lista ligger, de blir kjent med a-lagsspillerne, og så blir kanskje terskelen for å dra på eliteseriekamp mindre, ettersom de nå får et forhold til de eldste?

Sier Brustad, og avslutter:

– Dette er en vinn-vinn-situasjon for begge lagene. Det blir mer trøkk på trening fra begge sider, og alle pusher alle hele veien. Dette ga nok en stor dose motivasjon – og inspirasjon til å fortsette å trene – til mine gutter.