Slik hyller styrelederen Erlend og Tom-Eirik – Haslum

Slik hyller styrelederen Erlend og Tom-Eirik

To æraer er over i Haslum Håndballklubb. Tom-Eirik Skarpsno gir seg som hovedtrener, mens Erlend Mamelund legger opp som håndballspiller. Styreleder Knut Guldbrandsen har på spørsmål om hvilken betydning de to har hatt for Haslum opp gjennom årene, skrevet ned dette.

Tom-Eirik Skarpsno har tatt tre serie- og cupgull, samt to sluttspillgull som hovedtrener i Haslum siden 2008. Tom-Eirik har vært en del av Haslum-systemet siden tidlig på 2000-tallet, og var både juniortrener og assistenttrener – under Jan «Proppen» Karlsson – før han ble hovedtrener for elitelaget.

Ingen andre har hatt en så stor betydning for Haslum Håndballklubb som «TES». Gjennom alle år han har bidratt i klubben og miljøet rundt. Han har tenkt alt det beste for Haslum: Det kan være seg elitelaget, men også til enhver tid yngre lag, utvikling av trenere, instruksjon av dommere, og i det hele tatt alt som skjer i og rundt klubben.

Gjennom sitt virke som hovedtrener de siste 9 årene har TES hatt ansvaret for flere topplasseringer i serie, sluttspill og NM enn noen annen norsk eliteserieklubb. Dette har han greid med begrensede ressurser, bl.a. takket være hans unike evne til stadig å se og utvikle nye talenter.

Det kan bli vanskelig å fylle tomrommet etter TES, men han har skapt både holdninger og kulturer i klubbmiljøet som er med på å bringe klubben videre. Dessuten håper vi jo fortsatt å kunne ha en del av hans håndballhjerte levende når det skulle røyne på!

Vi er ydmyke og dypt takknemlige for den innsatsen TES har nedlagt i Haslum-miljøet i alle disse årene, og gir ham våre beste lykkeønskninger for en ny tid i Danmark!

Erlend Mamelund har hatt en fantastisk håndballkarriére. Han har spilt Final4 med THW Kiel, og vært med på alle gullene som Haslum har tatt opp gjennom årene. Han debuterte for Haslum så tidlig som i 2001/02-sesongen, og kan også skilte til gull i den danske cupen – og ikke minst gull i EHF-cupen. Erlend fikk med seg 137 kamper og 354 mål fra sin landslagskarriére for Norge. 

En stor håndballspiller takker nå av etter mange års fantastisk innsats i Haslum HK. Erlend er ikke bare en håndballspiller med fantastiske kvaliteter, men også hans egenskaper som lagspiller både på og utenfor banen har gitt ham den statusen han i dag har både i og utenfor Norges grenser. Sammen med Tom-Eirik har han vært med å bygge hovedstammen i et Haslum-lag som har oppnådd flere suksesser de siste 10 årene enn noen annen norsk eliteklubb.

Utenfor banen er Erlend en ener i å skape godt sosialt miljø i spillergruppen, og ikke minst en strålende ambassadør for klubben.

Vi er strålende fornøyd med å kunne få nytte av den verdifulle erfaringen Erlend har opparbeidet seg i løpet av sin karriere når han nå går inn i trenerteamet og skal bidra der til nye bragder for Haslum Håndballklubb.

Knut Guldbrandsen
Styreleder, Haslum Håndballklubb