1. divisjonsspilleren hadde tilbud fra nesten halve eliteserien, men valgte Haslum – Haslum

1. divisjonsspilleren hadde tilbud fra nesten halve eliteserien, men valgte Haslum

Han har vært en av påtroppende hovedtrener Sten Stockfleths mest betrodde spillere de siste årene. Nå følger høyreback Jon Halfdan Reistad den nye Haslum-treneren fra Haslum ILs 1. divisjonslag og opp til a-laget.

Reistad har vært en av 1. divisjons beste høyrebacker denne sesongen, og etter endt seriespill sto 21-åringen oppført med 109 mål – derav kun ett mål på straffe.

Tilbud fra nesten halve ligaen

Etter storspillet i den nest øverste divisjonen, har han fått kontraktstilbud fra nesten halvparten av klubbene i årets Grundigliga. Men, Reistad valgte klubben han har vært i siden 2. klasse på videregående. Tidligere har han spilt for naboklubbene Helset og Bærums Verk.

– Det har vært en litt uvant situasjon, sier Reistad om alle tilbudene han har fått de siste månedene.

– Først og fremst har det vært veldig morsomt at såpass mange har sett meg og har hatt lyst på meg, men jeg må innrømme at det har vært en veldig annerledes situasjon, samtidig som det har vært veldig artig, smiler den 194 centimeter høye venstreslegga.

Som har blitt Norgesmester med Haslums G20-lag to ganger, tatt gull i Lerøyserien (landsomfattende G18-serie), og faktisk også tatt bronse med Haslums a-lag i Grundigligaen i fjor.

For dette kommer ikke til å bli Reistads første sesong med Haslums a-lag. For to sesonger siden var han hospitant i a-lagstallen – samtidig som han spilte i 2. divisjon for Haslum IL.

Imponert over utviklingen

Påtroppende hovedtrener i Haslum, Sten Stockfleth er imponert over Reistads prestasjoner den siste sesongen.

– Jeg er veldig imponert over det Jon har prestert i 1. divisjon denne sesongen, spesielt etter jul. Han har gradvis blitt bedre og bedre.

Stockfleth har trent Reistad helt siden 96-modellen hospiterte opp i 95-årgangen for fire år siden.

Derifra har utviklingen til høyrebacken pekt i en retning.

Oppover.

– Jon er en trofast og lojal spiller som jeg stoler 100 prosent på. Han er en spiller som har utviklet seg gradvis hver eneste sesong, og fortsetter han utviklingen, er han en spiller vi vil ha stor glede av i sesongene fremover, sier Stockfleth.

– Han har vært på papiret til flere andre klubber i eliteserien og det er derfor veldig gledelig at han nå valgte å signere kontrakt med oss, fortsetter Stockfleth, før Reistad beskriver hvilken spillertype han er:

– Sterk og solid. God i ankomstfasen og et greit skudd, gliser han noe beskjedent.

Vil ta opp kampen

Reistad slår fast at han ikke vil gjemme seg bort neste år. Han vil utfordre Magnus Søndenå, som for to uker siden signerte under på en ny avtale med Haslum.

– Jeg kommer til å lære mye av Magnus, og jeg håper å kunne ta opp kampen med han. Samtidig er jeg ikke i stallen for å gjemme bort, for jeg har lyst til å vise meg frem – vise at jeg kan spille håndball.

Men han er klar på at det kommer til å bli tøffere å spille i Eliteserien 2017/18.

– Det er et høyere nivå – og også tøffere. Og det blir veldig spennende for meg, sier Reistad.

Spillerfakta:

JON HALFDAN REISTAD
Født:
11. februar 1996
Posisjon: Høyreback
1. divisjon 2016/17: 109 mål (21 kamper)
Høyde: 193 centimeter
Vekt: 97 kilo
Tidligere klubber: Helset, Bærums Verk og Haslum IL.