«Skikkelig deilig å bevise ovenfor meg selv at jeg fortsatt duger» – Haslum
Foto: Robert Magnussen

«Skikkelig deilig å bevise ovenfor meg selv at jeg fortsatt duger»

Anders Røe har hatt en tøff periode etter comebacket sist uke. I kveld slo han kraftig tilbake. Og det var ikke bare viktig for Haslum, men også for han selv.

Den siste uka har vært tøff for kaptein Anders Røe.

For etter at han har slitt med å finne tilbake til håndballformen på treningene, slo han kraftig tilbake mot Kolstad i kvartfinale to.

Og for et tidspunkt å slå tilbake på.

– Dette var veldig godt for selvtilliten min, gliser Anders Røe.

– Hvorfor? 

– Det var godt å bli minnet på at jeg fortsatt kan spille håndball. Det har vært ordentlig begredelig fra min side på trening den siste uka. Etter at jeg kom tilbake fra skade, har jeg ikke vært i håndballform i det hele tatt, sier Røe.

Og fortsetter.

– Gårsdagens trening var den dårligste av meg så langt jeg kan huske. Det var skikkelig rævva, humrer han.

– Overrasket over at du startet kampen, tatt i betraktning av hva du sier? 

– Nei, jeg regnet med at jeg kom til å starte. Så det kan jeg ikke si.

– Men da er du kanskje overrasket over at du leverte såpass bra … 

– Om jeg er? Ja, jeg ble faktisk skikkelig overrasket over det. Det var skikkelig deilig å få bevist for meg selv at jeg fortsatt duger, sier Røe.

Smilet hans etter kampslutt i Trondheim Spektrum kan ikke mistolkes. Hadde han ikke hatt ører, kapteinen, så hadde det jammen meg gått helt rundt. Bokstavelig talt.

Skryt av kapteinen

Men det var ikke bare Haslum-kapteinen som leverte varene. Magnus Søndenå hadde virkelig funnet fram storslegga, og han stoppet ikke å sette baller bak Kolstads Patrick Bols før hans 11 mål.

– De gangene han slipper seg løs, og utnytter de kvalitetene han har, så er det ikke mange som er bedre i Grundigligaen. Han beviser gang på gang at når han slipper seg løs, så er han en av ligaens beste. Han er så god, skryter Haslum-kapteinen av Søndenå.

Sjokkerte Haslum

Over til kampen. I kvartfinale nummer to virket det som om Kolstad hadde tenkt å gjenta bedriften fra kvartfinale en: Løpe og skyte Haslum i senk. Hjemmelaget åpnet friskt og sjokkerte Haslum innledningsvis.

Etter 10 minutter sto det 7-3 fordel Kolstad på lystavla.

– Det er så typisk oss, sier Røe.

Haslum hadde kniven på strupen før kampen. Bærumslaget, i hvitt for anledningen, visste før kampstart at kun seier var godt nok.

– Men samtidig er det så typisk oss å slå tilbake på denne måten. Vi bestemte oss på forhånd at vi skulle gå ut å krige i 60 minutter, og i hvert fall gjennomføre kampen med stil, sier Røe.

Han mener Kolstad ikke hadde sjans til å henge med de siste 45.

– Etter 7-3 spilte vi dem ut av hallen. De hadde egentlig ikke sjans, sier seksmålsscoreren.

– Samtlige leverte

Haslum fikk satt forsvarsspillet, og Håvard Åsheim kom inn i målet for Trond Tjemsland og gjorde jobben.

– I dag leverte samtlige bakover, og for såvidt de som kom inn fra benken også. Ikke minst var det viktig at vi fikk såpass mange redninger, sier Haslum-kapteinen.

Og skryter nok en gang av en medspiller.

Denne gang Håvard Johannesen, som forrige fredag signerte under på en ny avtale med Haslum. 

– Han var jo bare helt klasse i midten bakover. Det er blitt veldig betryggende å stå ved siden av ham, gliser Røe og avslutter:

– Nå har vi fått furten på semifinale …


Haslum – Kolstad (tredje og avgjørende kvartfinale), søndag kl. 16.00 i Nadderud Arena. 


KAMPFAKTA

KOLSTAD (12) 28
HASLUM (14) 36
Toppscorer Kolstad: Lasse Balstad, 8
Haslums lag:
Trond Tjemsland, Håvard Åsheim – Sebastian Barthold 5, Eirik Hybertsen, Thomas Kristensen 4, Aksel Horgen, Magnus Søndenå 11, Simen Schønningsen 4, Sander Andreassen 3, Erlend Mamelund, Anders Røe 6 og Vegard Tennfjord 3.