– Erlend hadde mye å si for avgjørelsen om å bli – Haslum

– Erlend hadde mye å si for avgjørelsen om å bli

Han hadde tilbud fra flere norske og en dansk klubb, men valgte å bli i Haslum.

Håvard Bjørnskau Johannesen (22) forlenget fredag sin kontrakt med Haslum. Denne gang signerte han på en 1+1-årskontrakt med moderklubben. Slik begrunner han valget om å resignere avtalen.

– Jeg satser på at jeg kan få være med og bidra enda mer neste sesong. Samtidig blir det kult med Sten (Stockfleth) som hovedtrener. Jeg er veldig fornøyd med å spille i Haslum, og trives veldig godt med lagkameratene mine både på og utenfor banen. På mange måter er dette et perfekt sted for meg, sier Johannesen.

Tilbud fra Danmark og Norge

22-åringen forteller at han hadde tilbud fra andre norske og en utenlandsk klubb – før han altså i dag bestemte seg for å signere under på en ny avtale med Haslum.

– Jeg var i samtaler med en dansk klubb, og har også hatt en del tilbud fra noen andre norske klubber, forklarer han.

Og forteller at neste års assistenttrener – Erlend Mamelund – hadde mye å si for avgjørelsen om å bli i klubben.

– Erlend hadde faktisk veldig mye å si for at jeg signerte på denne kontrakten. Jeg pratet mye med han før jeg signerte og det er viktig for meg at han også blir med videre i Haslum, smiler «forsvarssjefen».

Forsvarssjef

Johannesen har de siste sesongene hatt trøbbel med sin venstre skulder, men den er tilnærmet god igjen nå.

På grunn av den skaden, har han for det meste bare spilt forsvar i år. Og der har han etter hvert blitt en viktig brikke i spann med Mamelund.

– Jeg synes jeg har utviklet meg veldig i forsvar denne sesongen. Jeg har fått masse hjelp – og lært mye – av Erlend. Samtidig har jeg jo også blitt treer i forsvaret, og må innrømme at jeg er blitt mye bedre i forsvarsspillet mitt.

Valget om å ikke signere på en lengre kontrakt enn 1+1, er rett og slett fordi han vil holde mulighetene – privat og sportslig – åpne.

– Helt ærlig så synes jeg det er lenge å love meg bort i to år. Med tanke på at jeg vil ha om ett år kanskje vil drive med noe helt annet enn håndball, eller spille et annet sted – om det skulle dukke opp en spennende mulighet. Jeg kunne nok ha skrevet under for flere år, men for sikkerhetsskyld vil jeg ha litt mer kontroll, sier Johannesen.

Johannesen – som flere i Haslum-stallen – studerer på BI ved siden av håndballen.

– Det er viktig å tenke på fremtiden også, smiler han.