«For vår del blir det knalltøft, men vi skal absolutt være gode nok til å kunne slå dem på hjemme- og bortebane.» – Haslum
Foto: Audun Braastad

«For vår del blir det knalltøft, men vi skal absolutt være gode nok til å kunne slå dem på hjemme- og bortebane.»

- Årsbeste, utropte Thomas Kristensen forrige onsdag. Da utklasset Haslum, med nesten et halvt lag på tribunen, ØIF Arendal i Sør Amfi - og sikret samtidig bronsemedaljen i årets Grundigliga.

(HASLUM – KOLSTAD 29-37, NADDERUD ARENA):

En uke senere hadde det samme mannskapet muligheten til å bygge videre på vitamininnsprøytningen de fikk da, men mislyktes.

Foran kampen hadde rødtrøyene fått tilbake Anders Røe og Simen Schønningsen fra skade. Samtidig som Einar Riegelhuth Koren gjorde comeback.

Sebastian Barthold undres over hvorfor man går fra det han omtaler som «årsbeste til årsverste» på ei uke.

– Det skal ikke være sånn. Vi kommer inn i den viktigste perioden av sesongen, også ser det ut som at vi ikke er tilstede i det hele tatt. Det går ikke på at vi ikke vil, men i går stemte det ikke. Vi mistet fokus, og opptrådte nesten som amatører mot Kolstad – et lag vi skal være bedre enn, men som vi ikke var i nærheten av å vise, sier Barthold.

Må ta ansvar

Venstrekanten mener det kan på mange måter være utfordrende å være mange gode spillere i en og samme stall på samme tidspunkt, men poengterer at det ikke skal være grunn nok til ikke å prestere bra.

– På mange måter er det litt paradoksalt det der. Fordi; jo færre spillere du har til disposisjon, jo oftere spiller spillerne som spiller da, bedre – fordi man da føler at man må ta mer ansvar.

– Men i går sto vi som en guttegjeng og ventet på at sidemannen skulle gjøre jobben. Det er det som er så skummelt – og der ligger også fallhøyden, sier han.

Og fortsetter:

– Vi har såpass mange gode spillere at jeg tror at vi av og til tenker at sidemannen gjør jobben. Men da vinner vi ikke håndballkamper. Vi har spillere som er gode nok til å spille bra nok hele tiden, og når vi har såpass mange gode spillere, så skal vi også klare å vinne mot lag som Kolstad.

Traff på det meste

Barthold er tidlig på´an dagen etter tapet, for å gjennomføre en styrkeøkt i Nadderud Arena.

Han trekker paralleller til hjemmekampen mot ØIF Arendal i desember. En kamp Haslum tapte 30-44.

– Om det ikke var mer ræva enn den kampen, så var det i hvert fall like ræva, sier en dønn ærlig Barthold.

Kolstad traff på det meste. Håvard Åsheim og Trond Tjemsland ble statister til langskuddene som gikk inn. Etter kampen opplyste assistenttrener Håvard Mamelund om åtte redninger, derav tre til pause.

– De traff spesielt godt fra distanse og vi fant aldri helt løsningen på det. Vi fikk inn lite taklinger, og fikk ikke samarbeidet mellom keeper og forsvar til å sitte. Vi ble på mange måter usikre begge veier, sier Barthold.

Han etterlyser intensitet – og viljen til å ville sikre seg en semfinale-billett i sluttspillet.

– Vi har altfor lav intensitet i spillet vårt etter hvert som kampen sklir ut. Det var direkte pinlig det vi viste fram. Og ikke noe som skal kjennetegne oss som lag.

Nullstille – og vinne

Men, han er tydelig på at gårsdagens kamp nå er historie. Nå er det bare én ting som gjelder; å vinne borte mot Kolstad neste onsdag. For så å sikre seg en tredje og avgjørende kamp i Nadderud Arena – enten påfølgende lørdag eller søndag.

– Det blir knalltøft, absolutt. Borte mot Kolstad er jo kamper der vi ofte har spilt veldig jevnt. Det blir sikkert bra liv med opp mot tre tusen på tribunen, og nå har de også fordelen med en seier. De skal egentlig bare vinne, de. For vår del ser det tøft ut, men vi skal absolutt være gode nok til å kunne slå dem på hjemme- og bortebane, sier Barthold.

– Men da kan vi ikke spille slik som vi gjorde i går, legger han til.

Fire av fire

Uten å nesten ha gjennomført én trening, satte Barthold inn fire av fire i går – og han virker å være i anmarsj til neste ukes returoppgjør i Trondheim.

– Jeg er fortsatt litt usikker på min egen form, men jeg treffer jo på de skuddene jeg har. Men det hjelper så lite når vi taper. Og da er det uansett ikke godt nok.

Kolstad – Haslum spilles onsdag kl. 19.00 i Trondheim Spektrum. NB! Kampen sendes på Eurosport 1.