Plutselig ble Eirik kastet til ulvene: – Det kriblet godt – Haslum

Plutselig ble Eirik kastet til ulvene: – Det kriblet godt

Sebastian Barthold ble skadet på trening dagen før Bodø-kampen tidligere i mars, og har ikke spilt siden. Han er også ytterst tvilsom til kveldens kamp.

(HASLUM – HALDEN, KL. 18:00, NADDERUD ARENA):

Og da han ble skadet, skjønte plutselig Eirik Hybertsen, som kom til Haslum fra Fjellhammer før årets sesong, at det var hans tur.

Hans tur til å bli kastet til ulvene i Norges tøffeste liga, Grundigligaen.

Hybertsen står oppført med 8 mål på sine tre kamper fra start denne sesongen. Et antall han er nogenlunde fornøyd med.

– Jeg synes det har gått sånn passe, men jeg er ikke kjempefornøyd, innrømmer Eirik Hybertsen.

Han mener selv han har bommet på for mange sjanser, og håper å forberede den statistikken i kveld mot Halden.

– 2. omgangen mot Elverum er jeg veldig fornøyd med. Da scorer jeg vel på de sjansene jeg får, sier Hybertsen og smiler.

– Barthold er førstevalget

Venstrekanten kom som et ukjent blad for de fleste til Haslum før sesongen.

Med en landslagsaktuell Sebastian Barthold som utfordrer på kanten, visste Hybertsen før han signerte at han måtte belage seg på mye benkesitting.

– Jeg trenger vel ikke å legge skjul på at jeg alltid håper på spilletid, men samtidig vet jeg at Sebastian er førstevalget – rett og slett fordi han er jævlig god, smiler Haslums nummer 23.

Kriblet før startdebuten 

I fjor var Hybertsen en av de mestscorende i 1. divisjon med rundt 80 mål – på et lag som rykket ned.

Han sier det har vært litt rart å ikke spille like mye som før, men at han fortsatt forbereder seg til kamp som om han skal spille hvert eneste minutt. Noen ganger til og med uten å få spille.

– Man blir jo på mange måter vant til det, sier Hybertsen.

Da han for første gang i ligasammenheng for Haslum visste at han skulle starte en kamp, kriblet det godt i 96-modellens kropp.

– Jeg var ikke nervøs, men mer spent. Da visste jeg at jeg kom til å starte, og det vet jeg at jeg mest sannsynlig kommer til å gjøre i kveld også. Egentlig så gledet – og gleder – jeg meg mest, sier han.

Utfordrende Haslum-tider

De siste ukene har det florert av skader i Haslum-troppen.

Anders Røe (skulder) og Dominic Grimstad (kneskade) var de første som måtte melde pass. Så meldte Simen Schønningsen (strekk i leggen), Eirik Köpp (kneskade) og Sebastian Barthold (strekk i hamstring) seg på samme skadeliste.

Det har på mange måter vært utfordrende å være Haslum-spiller de siste ukene, forteller Hybertsen.

– Det er litt spesielt når vi knapt nok er folk til å gjennomføre en trening, humrer han, og fortsetter:

– Vi som står igjen må uansett bare gønne på. Det har blitt lite drilling på formasjoner og sånt, men vi må gjøre det beste ut av situasjonen vi er i akkurat nå. Første oppgave for oss blir å slå Halden i kveld.

For resepten for å sende Halden tomhendte hjem er klar.

– Vi må stå bra bakover, stoppe Viktor Skillhammer, løpe på dem og få noen enkle mål. Da går det som oftest bra, for vi scorer som regel nok mål framover, runder Hybertsen av.

Haslum – Halden har avkast klokken 18.00 i Nadderud Arena i kveld. Vi ber publikum møte opp tidlig for å få med seg minneseremonien for Cecilie Marie Riis som gikk bort så altfor tidlig.