– Jeg er spent på om vi får skrapet sammen syv spillere til søndag – Haslum

– Jeg er spent på om vi får skrapet sammen syv spillere til søndag

Høy temperatur på banen og tribunen. Et El Clásico verdig, selv om det ikke ble Haslum-seier.

Simen Schønningsen pådro seg en strekk i leggen på gårsdagens trening og måtte følgelig stå over dagens kamp. Dermed skrev han seg opp på samme skadeliste som Sebastian Barthold, Anders Røe og Dominic Grimstad. Og i løpet av kampen skulle ytterligere én ut med skade …

(ELVERUM 26 – HASLUM 25):

Det gikk hele syv minutter før Haslum ved Eirik Köpp scoret sitt første mål onsdag. En god Morten Nergaard var våken fra start og stoppet Haslum-spillerne innledningsvis.

Men en som våknet utover i kampen var Magnus Søndenå. Han fikk i løpet av 60 minutter lurt inn åtte mål på en godt opplagt Elverum-målvakt.

Skuffet

– Det blir ikke en fin busstur hjem, sier Søndenå som merkbart var veldig skuffet på vei hjem fra Terningen Arena.

– Jeg har tatt buss herifra når vi har vunnet knepent. Og jeg kan love at det er ganske mye diggere for å si det sånn.

Seriemesterne tok kontrollen fra start. I løpet av kampens første 30 var det hjemmelaget som hele tiden lå det lille hakket foran bæringene.

Holdt lenge følge

Trond Tjemsland og Morten Nergaard i hvert sitt bur var de som fremhevet seg mest i løpet av omgangen. Tjemsland slapp inn 10 til pause, mens Nergaard slapp inn 8.

Etter pause steg temperaturen på banen, benken og tribunen, og det ble mer og mer ampert for hver eneste takling.

Samtidig som temperaturen steg, tok Haslum initiativet i kampen.

– Det var et par situasjoner der det ble skikkelig trøkk på banen og tribunen. Det er da det er gøy å stå utpå der, sier Søndenå.

Erlend Mamelund måtte ta ansvar i Røe, Barthold, Schønningsen og Grimstads fravær.

Men da Eirik Köpp måtte hinke av banen midtveis i den andre omgangen, kneppet Elverum innpå og la seg etter hvert det ene og det andre målet foran.

Rykket fra de siste 8

Da det gjensto syv minutter av kampen sto det 22-22 i Elverum.

Etter 57 minutter ledet hjemmelaget 25-22. Vegard Tennfjord reduserte til 25-23 for Haslum. Magnus Søndenå – Haslums beste spiller – reduserte til 25-24 på straffe, før André Lindboe iskaldt punkterte kampen med 26-24.

Vegard Tennfjord pyntet på resultatet og reduserte til 26-25 i sluttsekundene.

Uvanlig mye sløsing

– Vi bommer på uvanlig mye sjanser i dag. Jeg fikk ikke med meg alle nærskuddene, men vi må uansett forvente at vi har en bedre uttelling. Uansett om det er Nergaard eller en annen keeper. Vi har jo skutt han ut av målet tidligere. Dessverre holder ikke   skytingen i dag mål hvis vi vil vinne kamper, sier en oppgitt Søndenå.

Samtidig berømmer han Tjemsland og Nergaard.

– Det var veldig gode målvakter som sto i dag. Trond holdt oss inne i kampen, selv om jeg syntes vi kjempet veldig bra i forsvar også, sier høyrebacken.