Simen Schønningsen til Bundesligaen – Haslum

Simen Schønningsen til Bundesligaen

Simen Schønningsen er klar for HBW Balingen Weilstetten. Han starter proffeventyret etter sesongen.

Haslum Håndballklubb kan tirsdag formiddag bekrefte at Simen Nicolay Schønningsen (21) har signert under på en avtale med den tyske bundesligaklubben HBW Balingen Weilstetten.

Det skjer drøye to uker etter at Eirik Köpp signerte for tyske VfL Gummersbach.

DRØMT OM HELE LIVET.
Schønningsen kom til Haslum som 18-åring fra Fjellhammer IL. Når årets Grundigliga-sesong er over, starer en ny epoke i livet for Fet-gutten.

– Å bli klar for en Bundesliga-klubb er noe jeg har drømt om hele livet. Det blir veldig spennende og noe jeg gleder meg veldig til, sier Schønningsen.

Høyrebacken kom i kontakt med Balingen i oktober 2016. Bundesliga-klubben ville først hente ham nedover i januar.

– Det ville jeg ikke. Jeg ville fullføre med stil her i Haslum, legger Schønningsen til.

Tidlig i januar derimot reiste han nedover til Tyskland for å ta en titt på byen og klubben.

– Inntrykket jeg satt igjen med etter den turen var veldig positivt. Det var et fint sted, og det virket som en god klubb, som jeg tror vil passe min spillestil bra, smiler Schønningsen.

Fredag sist uke ble kontrakten på 2+1 år skrevet under.

BRAGDEN MOT HAMBURG.
Schønningsen har spilt i Haslum i tre år. Han har vunnet mye i løpet av sin tid i bærumsklubben, men det er to spesielle ting som skiller seg ut:

– Noe av det som sitter sterkest igjen i minnet, er NM-gullet i desember mot Elverum. Samtidig var det en vanvittig opplevelse å slå Hamburg (EHF-cupen) i Nadderud Arena for snart to år siden. De kampene kommer jeg aldri til å glemme.

– UNIKT SAMHOLD.
Han skryter også voldsomt av samholdet som er i Norges mest suksessfulle håndballklubb.

– Samholdet vi har her, har jeg aldri vært borti før – og det tviler jeg på at jeg noen gang kommer til å få oppleve igjen.

– Det er på mange måter unikt, det samholdet vi har i klubben: Skillet mellom de eldste og yngste er veldig lite, og garderobepraten er alltid morsom. Det er noe man aldri kommer til å glemme med Haslum, fortsetter 96-modellen.

Det blir vemodig å forlate klubben etter sesongslutt for 21-åringen.

– Selvfølgelig blir det trist. Det sitter langt inne å ta et steg videre fra denne klubben. Samtidig er det noe jeg føler er riktig å gjøre. Dette er et steg mot drømmen man har hatt siden man skjønte at det var noe som het Bundesligaen og Champions League, sier han.

Schønningsen vil avslutningsvis takke alle som har vært i og rundt Haslum i løpet av hans periode i klubben.

– Haslum har frivillige som står på dag og natt. En trener som gjør det samme. Alt har vært veldig velfungerende siden den dagen jeg kom hit. Jeg har følt det slik at alle har tatt vare på meg. Det har vært en utrolig fin klubb å være en del av, smiler Norges nyeste Bundesliga-proff.

Schønningsen ble forøvrig forrige sesong kåret til Årets unge spiller av NISO.


Presse? Klikk her.