Fra Haslum til verdens beste liga – Haslum

Fra Haslum til verdens beste liga

Pressemelding fra Haslum Håndballklubb mandag 27. februar:

Eirik Köpp kom til Haslum Håndballklubb foran årets sesong og skrev under på en 1+1-årskontrakt. Nå er han hentet til tysk Bundesliga. 


Artikkelfotoet kan lastes ned herfra, og skal krediteres Haslum Media ved bruk.

Foto 2 kan lastes ned herfra, og skal også krediteres Haslum Media ved bruk.


For 20-åringen har signert på en avtale med den tyske toppklubben VfL Gummersbach. Avtalen trer i kraft 1. juli, noe som vil si at han gjennomfører resten av sesongen med Haslum først.

– Hadde jeg ventet, så er det ikke sikkert at denne muligheten hadde dukket opp igjen. Jeg har vurdert opp og i mente om jeg skulle hoppe på denne muligheten. Til slutt endte jeg på at dette var en mulighet som jeg ikke kunne si nei til. Dette er som en barndomsdrøm som går i oppfyllelse for meg, sier den 204 centimeter høye sørlendingen, og legger til:

– Jeg har alltid drømt om å spille i Bundesligaen.

GLAD I HASLUM.

Köpp innrømmer gjerne at det er med litt bismak han etter sesongen forlater Haslum og GRUNDIGligaen.

– Jeg har i løpet av sesongen blitt veldig glad i Haslum og folkene rundt klubben. Jeg har trivdes utrolig godt, og hadde det ikke vært for at jeg hadde fått denne unike muligheten, så hadde jeg blitt med glede og hadde hatt kjempelyst på en ny sesong. Så ja, det er med litt bismak at jeg etter sesongen vinker farvel til klubben, sier han.

Venstrebacken vet en del om klubben han nå har signert for.

– Gummersbach er en tradisjonsrik klubb som har vunnet en masse opp gjennom årene, og som jeg har fått et inntrykk av satser godt – og mye – på unge spillere. Jeg fikk et veldig godt inntrykk av hele klubben når jeg var der nede i starten av februar, sier 96-modellen.

– BLITT EN BEDRE SPILLER I HASLUM.

Köpp mener han har utviklet seg som håndballspiller i løpet av den perioden han har vært i Haslum.

– Jeg har fått et litt annet repertoar og en litt annen spillestil i Haslum – som har gjort meg til en bedre spiller, sier han, og utdyper:

– Jeg har blitt en mer spillende spiller i Haslum, og ikke bare en spiller som står og hamrer mot mål hele tiden. Derfor tror jeg også Gummersbach er mer interessert i meg nå.

– KLAR FOR Å TA STEGET UT.

Hovedtrener Tom-Eirik Skarpsno er glad på 20-åringens vegne, som nå får barndomsdrømmen sin oppfylt.

– Det er artig at nok en Haslum-spiller kommer seg ut i den store håndball-verdenen. Samtidig vil jeg berømme ØIF Arendal for den jobben de har gjort med å utvikle ham over så mange år, sier Haslum-bossen.

Skarpsno mener Köpp er klar for verdens tøffeste, mest intense og beste liga.

– Jeg tror han passer godt inn i Bundesligaen, både med tanke på skuddet og fysikken sin, men personen Eirik er også klar for å ta steget ut. Ikke minst er det en veldig fordel for han selv at han kan språk og kjenner kulturen der nede godt, sier Skarpsno.

For ytterligere informasjon rundt overgangen, kontakt:

HOVEDTRENER
Tom-Eirik Skarpsno
+47 97 12 32 12

DAGLIG LEDER
Jarle Ludviksen
+47 97 68 11 61

SPILLER
Eirik Köpp
+47 97 54 51 30

Pressemelding fra Haslum Håndballklubb.