Vegard setter alltid laget foran seg selv – Haslum
Foto: Espen Hildrup

Vegard setter alltid laget foran seg selv

Lagspilleren. Krigeren. Vegard Sørlie Tennfjord.

Tennfjord (22) er en av de spillerne i den røde trøya som kanskje har slitt benk mest opp gjennom årene.

Det startet i 2013 da han ble tatt opp som et fullverdig medlem i a-stallen.

Linjespilleren var tiltenkt en rolle som tredjevalg bak Einar Riegelhuth Koren og Besard Hakaj.

– Da var jeg én av tre streker som skulle kjempe om spilletid, minnes han.

Ga ikke opp

Men særlig med spilletid ble det ikke i den sesongen.

– Einar og Besard var – og er – gode spillere, påpeker han.

Heller ikke neste sesong ble det spilletid. Men Tennfjord ga ikke opp.

Som han selv sier:

– Hardt arbeid over tid gir resultater.

Og det har det virkelig gitt i dette tilfellet, selv om det heller ikke ble mye spilletid når Adam Nyfjäll ankom klubben foran fjorårssesongen.

– Det var mange flinke spillere som jeg har kjempet om spilletid med de siste årene.

– Jeg føler jeg har hatt et stort utbytte av å være andrevalg i et par år nå, og jeg har alltid sett på det som om at det er laget som er det viktigste. Jeg skulle jo selvfølgelig helst spilt selv, men når andre presterer godt, så skjønner jeg ikke hvorfor ikke de skal spille, forteller en ærlig Tennfjord.

– Det har ikke vært tungt å sette laget foran meg selv. Jeg ser på det som en naturlig ting.

Spent foran årets sesong

Foran årets sesong skulle han og Dominic Grimstad danne det nye linjeparet til Haslum, etter at nevnte Nyfjäll forlot klubben til fordel for dansk håndball.

– Jeg må jo innrømme at jeg var litt spent på forhånd, om hvordan det ville gå, sier Vegard.

– Men samtidig hadde jeg innstilt meg på å levere 110 prosent i alle kamper, og  være beinhard med meg selv. Jeg har tenkt på at dette er året hvor jeg skal stå frem, med tanke på at jeg ikke var andrevalg lenger.

Tennfjord mener han har kommet styrket ut av sin benkesliting.

– Jeg har sittet og lært av gode strekspillere, som har gjort meg til en bedre spiller selv, forteller han.

– Kanskje spilt over forventing

Den skjeggete mannen – som man nesten skulle trodd var nærmere 40 år enn 20, har hamret inn 38 baller i GRUNDIGligaen for Haslum i år. Skryt har han også fått.

– Personlig så føler jeg det har gått kjempebra – kanskje over forventning. Som jeg sa; hardt arbeid over tid gir resultater. Samtidig er jeg veldig kritisk mot meg selv, og det er vanskelig å se det positive i at jeg har prestert godt, når vi ikke har prestert godt som et lag. Men alt i alt, og med alt på litt avstand, så føler jeg helt klart at jeg har levert en god første halvdel av årets sesong, slår Tennfjord fast.

Kjempegod følelse

Søndag ble serieleder Elverum slått i Nadderud Arena.

Den karamellen smakte godt, men nå er kampen historie.

– Vi sitter igjen med en kjempegod følelse. Alltid spesielt å møte Elverum, og jeg må innrømme at vi har vært litt nede etter 14-målstapet mot ØIF Arendal. Det var veldig deilig å vinne mot Elverum igjen, smiler han.

– Hva betydde seieren mot Elverum for dere som gruppe?

– Alt egentlig. Selv om vi har et godt samhold i gruppa, så blir det enda sterkere når man tar en slik seier. At vi klarer å reise oss etter et slikt tap mot ØIF Arendal, viser at alt er mulig.

Kamp i kveld

I kveld tar Tennfjord og Haslum i mot Falk Horten, som kommer inn i kampen etter tap mot Drammen sist uke.

– Vi må være bunnsolide bakover, må forvente full full innsats, og vi kan ikke bare møte opp å tro at vi vinner mot dem – for da taper vi.

– De som møter opp i Nadderud Arena i kveld skal få se et Haslum-lag som viser spilleglede. Og de skal få se et lag som vil vinne.

Haslum – Falk klokken 18.30 i Nadderud Arena.