Nyter tilliten fra Skarpsno og landslagssjefen – Haslum

Nyter tilliten fra Skarpsno og landslagssjefen

Først skal han sikre Haslum semifinale-billetten i kveld, før han så reiser til Polen med landslaget.

Livet smiler til Sander Andreassen om dagen.

Storspill i Haslum-trøya.

Og landslagsplass i hånda. Det har han oppnådd bare et par uker inn i årets sesong.

Andreassen mener at treningen gjort i sommer er grunnen til prestasjonene han har levert til nå på banen.

– Det er morsomt. Jeg føler jeg har fått det bra til de siste kampene, sier han, og fortsetter:

– Kolstad-kampen var kanskje min beste kamp til nå. Der fungerte det bra offensivt både for meg, men også resten av laget.

Digg å være inne

Men nå skal han og Haslum først sikre semifinale-billetten i kveld, før han reiser avgårde på landslagssamling i Polen med Aksel Horgen, Simen Schønningsen og Eirik Köpp fra Haslum.

– Det er jævlig digg å være inne på landslaget igjen, innrømmer Andreassen.

For han har vært ute av landslagsvarmen i over ett og et halvt år nå. Før det var han et fast innslag, men i høst skiftet landslaget trener. Inn kom Jonas Wille, og etter det har landslags-eventyret igjen skutt fart for gutten fra Oppsal.

– Det viser at landslagstreneren følger med, og at han har sett at jeg har prestert bra i de kampene vi har spilt. Jeg må innrømme at det selvfølgelig er en liten tillitserklæring å bli tatt ut igjen på samling, sier Andreassen, som med flagget på brystet skal møte Polen, Sverige og Slovakia 2.-6. november.

Toppnivået

Men det er kveldens kamp som er fokus i hodet på Andreassen.

– Spiller vi opp mot vårt beste, vinner vi. Vi har et høyere toppnivå enn Halden, og det må vi bevise i kveld. Vi har ikke spilt bra nok denne sesongen, sier han, og begrunner:

– Det handler om å få flyten i spillet vårt. Vi har vært uheldig der, samtidig som vi ikke har hatt marginene på vår side, og da er det litt tøft å spille kamper. Vi har hatt litt lav uttelling på skuddene våre, så det er bare en bryter som må slås på, og så er vi på rett nivå. Jeg tror ikke det er mer som skal til, egentlig.

Halden har gått på blemmer mot Kolstad, BSK og Lillestrøm denne sesongen.

Klar for å gå i krigen

Det mener bakspilleren ikke har noe å si foran cupkampen.

– Denne kampen kommer til å leve sitt eget liv, og det kommer til å være to lag utpå banen som vil ofre alt for å sikre seg semifinalen. Jeg er i hvert fall klar for å gå i krigen, og forventer at resten av laget er det. Jeg har jævlig lyst på den semifinalen som står på spill, og muligheten til å spille om Oslo Spektrum, smiler han.

Halden – Haslum har avkast kl. 19.00. Kampen kan du se på HåndballTV