– Det er så jævla marginalt i topphåndballen – Haslum

– Det er så jævla marginalt i topphåndballen

Sebastian Barthold er en skuffet mann dagen etter tapet mot Bodø.

Haslum Media møter ham rundt klokken 07.30 i Nadderud Arena, dagen etter at Haslum tapte 29-25 for Bodø HK i Bodø Spektrum.

Haslum-spilleren er på vei til sin første treningsøkt for dagen.

Og han er fortsatt ganske så stum over Haslums prestasjon i gårsdagens kamp.

Nei, hva skal man si? spør Barthold.

– Det lugger litt for oss nå. Det er ingen som leverer opp mot sitt beste, og da sliter vi. Vi går fra å spille fantastisk håndball i går, til å spille drit. Vi står på og kriger mot Bodø. Det er ikke innsatsen det står på. Idretten er marginal til tider – og da er det enda kjedeligere når man taper, men desto deiligere når man vinner.

Legger ikke ansvaret vekk

Han mener Haslum er for ustabile per dags dato, og mener noe av skylden skal kontinuiteten i treningsarbeidet ha for.

– Vi er for lite stabile i prestasjonene våre, og vi er ikke bedre enn det vi leverte på banen i går, når vi ikke har alle spillerne våre tilgjengelig.

Han tenker på at Simen Schønningsen, Håvard Åsheim, Erlend Mamelund og Eirik Köpp alle har vært – eller er – skadet.

– Vi har ikke stilt i én kamp i år med alle spillerne tilgjengelig, sier Barthold, og presiserer: 

– Jeg legger ikke ansvaret vekk, men både Eirik Köpp og Erlend Mamelund er ute med skade. Håvard Åsheim er akkurat kommet tilbake fra skade, men er ikke 100 prosent enda. I tillegg har Simen Schønningsen også vært skadet.

– Jævla marginalt

– Vi får ikke kampen inn i vårt spor i starten av andre omgang, og det føles litt som om vi mister troen på det vi driver med. Det er så jævla marginalt i topphåndballen: Plutselig lykkes man, eller så mislykkes man. Det går litt på rundgang, nesten.

Fikk troen

Haslum var nære på ved å ta igjen Bodø i slutten av andre omgang, men mislyktes når det gjaldt som mest å få satt ballen i mål.

Magnus Søndenå skulle spille det som så ut som en enkel pasning til Thomas Kristensen, men sistnevnte glapp ballen, og dermed kunne Bodø roe ned og bygge opp sitt spill. Før de etter hvert klarte å sette inn den forløsende scoringen, som gjorde at bodøklubben gikk opp i en tomålsledelse, rundt to minutter før slutt.

– I den perioden får vi litt troen på det vi gjør, og da er vi gode – og gjør det vi er gode på. Men vi har for få slike perioder – det må vi jobbe med.

Ingen krise

Venstrekanten bedyrer at det ikke er noe krise å tape mot Bodø – og håper publikum støtter opp om klubben, selv om det bikker litt i mot for tiden.

– Det er ikke noe krise å tape mot Bodø, de er et godt lag. Men selvfølgelig, om vi skal gå helt til topps i serien, så må vi begynne å levere, og det må vi begynne med nå, sier Barthold, som selv satte inn fire mål i går kveld.

Første sjanse til å begynne å levere varene, er førstkommende onsdag mot Halden i kvartfinalen i cupen.

Billetter til Haslums hjemmekamper kan du alltid forhåndsbestille her: 

skjermbilde_2016-03-09_kl-_13-00-03