– Det jeg så mot Kolstad var en gjeng som ville vinne – Haslum

– Det jeg så mot Kolstad var en gjeng som ville vinne

Tom-Eirik Skarpsno er tilfreds med forbedringene spillerne hans har vist.

Etter en litt trøblete start på sesongen, med fire seire (St. Hallvard (cup og serie), Kolstad og Falk) og to tap mot Fyllingen og Bækkelaget, ser nå Haslum-bossen fremover og gleder seg til oppgaven som venter i Bodø Spektrum i kveld.

Kampen kan du se live på handballtv.com fra klokken 18.

Sist gang lagene møttes var i mars i Bodø. Da vant Haslum 27-22.

Siden den gang har begge lagene hatt noen utskiftninger i troppene.

Bodø har mistet sin toppscorer Stig Tore Moen Nilsen, og inn har Henrik Bielenberg kommet. I tillegg har Binai Aziz gjort «comeback» etter over ett år på sidelinjen med skade.

Haslum har hentet Eirik Köpp fra Arendal, Thomas Kristensen fra Frisch Auf Göppingen, mens Erlend Mamelund har returnert fra sitt utlån i Kiel.

– Blir spesielt

I tillegg har Dominic Grimstad ankommet Bekkestua og Haslum fra nettopp Bodø.

– Det blir spesielt å spille på min gamle hjemmebane i kveld, erkjenner han.

– Men det viktigste i kveld blir uansett å levere en god prestasjon, og ta med begge poengene hjem, legger bodøgutten til.

Tøft, ikke umulig

Tom-Eirik Skarpsno mener det blir tøft, men ikke umulig.

– Det blir en knalltøff kamp mot et bra lag. Det er det ingen tvil om. Bodø trenger også poeng, og i Bodø pleier de å være leie å slå, sier Skarpsno.

Men fakta er at Haslum har hatt et godt grep på Bodø i egen hule de siste årene:

Bodø har ikke vunnet mot Haslum i Bodø Spektrum siden 6. februar 2013. Da vant kveldens hjemmelag 27-23.

Skadelista 

Eirik Köpp ble skadet mot Kolstad, og spiller således ikke kveldens kamp. Det samme gjør heller ikke Erlend Mamelund. Haslum tar derfor med seg bare 13 spillere nordover.

– Det er kjipt, men det er samtidig en del av gamet. Jeg må bare bruke energien på det jeg kan gjøre noe med, sier Skarpsno om skadeproblemene.

På den lyse siden har Simen Schønningsen for alvor kommet tilbake i godt slag igjen, etter et lengre opphold på sidelinjen med en strekk i hamstringen. Mot Kolstad noterte Fet-gutten seg for fem mål.

Viljen til å vinne

Når fjorårets cupvinner står på motsatt banehalvdel i kveld, forventer Tom-Eirik Skarpsno at laget hans bygger videre på det som han så tendenser på mot Kolstad: Viljen til å ville vinne og forsvarsspillet.

– Vi har ikke klart å spille bra nok. Vi har heller ikke klart å skape flyt og sikkerhet i spillet vårt (i de innledende kampene, red.anm.), innrømmer han

Før han smilende fortsetter:

– Det jeg så mot Kolstad var en gjeng som ville vinne. Det er alltid det viktigste, uansett hvem vi møter.

Fart i angrep

Når Köpp og Mamelund nå er skadet, trengs det mer fart i angrepsspillet. I tillegg skal forsvarsspillet bygges videre på.

– Nå som vi har en del skader, så er vi avhengige av å spille med litt mer speed. Det var OK mot Kolstad, men vi kan bedre. Blant annet hadde vi null rene kontramål, det skal vi prøve å gjøre noe med. Forsvarsspillet var vi ganske fornøyde med sist, og jeg håper vi kan komme opp på et bra nivå også der, sier Haslum-sjefen.

Haslum har ikke hatt noe spesielt fokus på Bodø inn mot kveldens syvende runde i Grundigligaen.

– Vi har i grunn hatt mest fokus på oss selv, som vi alltid pleier å ha. Men om vi er gode nok til å vinne i nord, gjenstår å se, avslutter Skarpsno.