– Håpløst at dette må settes fokus på i 2016 – Haslum

– Håpløst at dette må settes fokus på i 2016

Som første lag i Grundigligaen, tar Haslum lørdag i bruk et regnbuefarget kapteinsbind.

For i går ankom kapteinsbindet Haslum HKs kontorer i Nadderud Arena.

Det betyr at kaptein Anders Røe skal bære det regnbuefargede kapteinsbindet under morgendagens kamp mot St. Hallvard i Nadderud Arena.

– Jeg synes det er bra at vi i Haslum setter fokus på dette, men samtidig er det håpløst at dette må settes fokus på i 2016. Jeg trodde vi var kommet lengre, sier Haslum-kapteinen.

Det var et stort fokus på homofili-fargene under EM i januar. Under mesterskapet ville Norges kaptein Bjarte Myrhol spille med et slikt bånd. Men da satte EHF foten ned, og det ble aldri noe av markeringen.

Skryter av NHF

Anders Røe mener Norges Håndballforbund skal ha skryt for å endre på reglene såpass raskt.

– NHF skal ha skryt for at de har endret reglene, og at klubbene nå ikke skal straffes hvis noen velger å bruke et slik bånd.

Det er viktig å sette lys på en sak som dette, påpeker Røe.

– Ikke minst er det viktig for idretten, og nå vil Haslum gå foran som et godt eksempel. Vi vil være et eksempel til etterfølgelse, så håper jeg flere klubber tar i bruk båndet etterhvert. 

Røe mener Haslum fortsatt kan ha en vei å gå for å få et åpnere miljø.

– Vi kan bli bedre, men samtidig håper jeg at miljøet er såpass bra at det ikke ville vært noe problem. Det viktigste som vi er gode på i klubben, er åpenhet og inkludering.

Åpen for bruk resten av sesongen

At det regnbuefargede kapteinsbindet bare brukes i kampen mot St. Hallvard i morgen, er ikke kapteinen helt sikker på.

– Jeg er helt åpen for å stille med det hele sesongen. Da tar vi et tydelig standpunkt og kan være et eksempel til etterfølgelse.

Han håper andre klubber slenger seg på initiativet fra Haslum.

– Jeg håper vi ikke bare statuerer et eksempel, men også kan dra med oss flere andre på dette. Det er en viktig sak, sier kapteinen.

Han avslutter:

– Det er viktig å forstå at spillere og klubber kan være med å påvirke i slike saker. Idretten skal være åpen for alle – uansett seksuell legning.

 

Vil du se Anders Røe og Haslum mot St. Hallvard? Forhåndskjøp billett her – og spar penger.

Kampstart er klokken 17:00 i morgen, og det er solgt godt med billetter allerede.