Barthold og Norge maktet ikke å beseire Slovenia nok – Haslum

Barthold og Norge maktet ikke å beseire Slovenia nok

Håndballgutta, med Haslum-spiller Sebastian Barthold i troppen, kjempet, men maktet ikke å beseire Slovenia nok til å sikre plass i VM 2017 i Frankrike.

– Det er trist, men gutta gjør en fantastisk innsats. Vi taper denne kvalifiseringen i Slovenia, oppsummerte landslagssjef Christian Berge rett etter kampslutt i Play Off-kampen mot Slovenia i en fullsatt DNB Arena i Stavanger.

Norge vant kampen 29-27, men måtte vinne med sju for å knipe VM-plassen. – Christian Berge mente at Norge fikk kampen inn i det sporet man ville, og klarte å ryste dem gang på gang. – Men vi møter et bra lag som klarer å hente seg inn igjen, sa landslagssjefen.

Små marginer

Kent Robin Tønnesen, en av kveldens beste norske spillere, sa det slik til MAX etter kampen: Det er små marginer, vi løper og kjemper. Vi må fortsette å trene hards og komme sterkere tilbake.

Kaptein Bjarte Myrhol mente at kampen ble litt som forventet. – Vi hadde sjansene til å ta dem med nok mål, men vi klarte ikke gripe dem. Det var ikke stang inn for oss, sa kapteinen, som i praten med MAX etter kampslutt var klar på at han ønsker å fortsette på laget.

Tidligere Haslum-spiller leverte

Norge fikk en helt annen start på kampen i DNB Arena enn i lagenes møte i Slovenia. Tidligere Haslum-spiller, nå utenlandsproff, Kent Robin Tønnesen satte de to første målene, og gjorde, sammen med Espen Lie Hansen en meget solid førsteomgang. Hjemmelaget var i føringen hele omgangen – på det meste var Norge foran Slovenia med 4 mål (13-8), men til pause var avstanden to; Norge ledet 15-13.

Håndballgutta leverte mye godt angrepsspill i førsteomgangen, og spilte seg til fine muligheter. Det glapp dog litt for mye i forsvar, slik at Slovenia klarte å henge med.

Etter hvilen ble det jevnere de første ti minuttene. Da fikk Norge tilkjempet seg litt større ledelse. Det sto 23-19 halvveis i omgangen, og med ti minutter igjen steg optimismen i hallen – Norge ledet 26-21.

Men dessverre misset Kristian Bjørnsen kontringen som kunne gitt Norge 27-21, og i stedet ble det to mål til Slovenia. Norge ga seg ikke. Gøran S. Johannessen og Espen Lie Hansen scoret i rask rekkefølge og sørget for at stillingen var 29-24 fire minutter før kampslutt.

Etter det var det slutt på scoringene for Norge. I stedet reduserte Slovenia slik at sluttsifrene ble 29-17 til Norge, og Slovenia får gleden av å spille VM i Frankrike i januar 2017. Håndballgutta må se fram til EM-kvalifiseringskamper som starter til høsten.

Kampfakta Play Off til VM 2017 i Frankrike
Norge – Slovenia
DNB Arena Stavanger
29-27 (15-13)
Tilskuere: 5000
Målscorere Norge: Espen Lie Hansen 6 mål, Kent Robin Tønnesen 5 mål, Kristian Bjørnsen 5 mål, Bjarte Myrhol 4 mål, Magnus Jøndal 3 mål, Sander Sagosen 3 mål, Gøran Søgaard Johannessen 3 mål.

Mestscorende for Slovenia: Dean Bombac 8 mål og Simon Razgor 6 mål.

Utvisninger: Norge 4 x 2 minutter, Slovenia 6 x 2 minutter