Haslum løp seg til sluttspillfinale: – Strålende fornøyd – Haslum
Haslum er klare for finalen i sluttspillet.

Haslum løp seg til sluttspillfinale: – Strålende fornøyd

Haslum kjørte over Halden i sluttspillets semifinale nummer tre.Haslum – Halden 37-29 (2-1 i kamper)


 

Bærumsklubben slo Østfold-laget i den avgjørende semifinalen og er klare for finale mot Elverum.

Etter at lagene vant hver sin semifinale, måtte Haslum og Halden ut i en tredje og avgjørende semifinalekamp søndag kveld.

Hjemme i Nadderud Arena var Haslum sterkest fra start, og selv om bortelaget pustet laget i nakken i store deler av kampen, beholdt rødtrøyene ledelsen helt frem til sluttsignalet gikk.

– Jeg er strålende fornøyd med at vi klarer å spille oss til finalen, sier Haslum-trener Tom-Eirik Skarpsno.

– Det ble en lang og seig kamp. Vi visste at det kom til å være jevnt lenge, og Halden ville ikke gi seg, sier Magnus Søndenå, som selv satte åtte baller bak gjestenes keeper.

– Fortjent

– Men selv om det ble tøft, synes jeg vi fortjente å vinne, slår 24-åringen fast.

Halden kom ut i et helt annet tempo etter hvilen, men hver gang de scoret, svarte Adam Nyfjäll med en ny Haslum-scoring. Dette mønsteret gjentok seg tre ganger, før to straffemisser gjorde at Halden begynte å nærme seg Haslum.

– Jeg føler at vi er ganske mye bedre enn Halden i første omgang, men så går vi litt tomme etter pause. Vi sliter med å få kampen inn i vårt spor, og så er det nesten tilfeldigheter som gjør at vi kommer tilbake dit vi vil være, sier trener Skarpsno.

Østfoldingene lå i en periode nærmest konstant to mål bak, men en timeout og et par justeringer fra Haslum-benken var akkurat det bærumslaget trengte for å dra ifra igjen.

– Vi brukte timeouten til å finne tilbake til flyten i angrepsspillet, og det synes jeg også vi klarer. Joakim Patriksson gjør en veldig god jobb, selv om han ikke scorer så mye selv, men han åpner for Simen Schønningsen, som scorer en del mål, sier Skarpsno.

– Håvard Åsheim har dessuten en viktig strafferedning som snur energien i kampen, legger han til.

De siste minuttene var det ingen tvil: Haslum var det beste laget, og vant komfortabelt.

Kampfakta

Haslum 37 (15) – Halden 29 (10)

Semifinale, sluttspillet (3/3)

Haslum: Håvard Åsheim, Trond Tjemsland – Magnus Søndenå 8, Adam Nyfjäll 3, Anders Røe 9, Sebastian Barthold 2, Sander A. Øverjordet, Simen Nicolay Schønningsen 10, Vegard Sørlie Tennfjord, Nikolai Tveter Strickland, August Baskår Pedersen, Aksel Horgen, Simon Nyløkken, Sølver Flåskjer Kvisle, Joakim Patriksson 3, Thomas Horneland Boilesen 1.

Toppscorer Halden: Victor Skillhammer 7.

Utvisninger: Haslum 4×2 min, Halden 4×2 min.

Dommere: Øyvind Togstad og Rune Kristiansen.

Tilskuere: 801 i Nadderud Arena.