Nye unggutter klare for Haslum – Haslum
Signerte for Haslum: Nikolai Strickland.

Nye unggutter klare for Haslum

Haslum Håndballklubb har etter sølvet i ligaen begynt å jobbe mot sluttspillet. I lengre tid har klubben også jobbet med å få på plass en slagkraftig stall for kommende sesong i Grundigligaen.

En god blanding av rutinerte ringrever og ungt pågangsmot, har vært varemerke til klubben, og vi har jobbet iherdig med å fortsette med dette også neste sesong.

Sikret nye år med linjespiller

Vegard Tennfjord har signert en 2-årskontrakt med klubben. Tennfjord er en av to i årets linjepar. 94-modellen har spilt i Haslum i en årrekke, helt siden han kom fra Bygdøy Monolitten som 14 åring.

Han har vunnet flere Norgesmesterskap som juniorspiller, og har også vært med elitelaget i to sesonger.

– Vegard kommer til å utvikle seg videre og ta nye steg som håndballspiller. På tross av lite spilletid, er det aldri noe klaging og fullt kjør på alle treninger. Det vil han garantert få betalt for kommende sesong. Han er som ”svigermors drøm” å trene på alle områder, skryter trener Tom-Eirik Skarpsno.

Tennfjord skal sammen med bodøgutten Dominic Grimstad fylle rollen som linjespiller i neste års tropp.


Ny kantspiller fra Fjellhammer
I alle år har Haslum vært bortskjemte med gode lokale kantspillere. Sebastian Barthold og August Baskår Pedersen har vært vårt faste par de siste fire sesongene.

Etter sesongen i fjor fant vi ut at det kanskje var på tide med en forandring på den plassen. Begge gutta har spilt sammen så lenge, og blitt såpass gode, at de etter denne sesongen skiller lag. Barthold fortsetter to år til i Haslum, mens Pedersen har fått kontrakt hos årets seriemester, ØIF Arendal, de kommende to årene.

 

Ny makker for Barthold kommende sesong er Eirik Hornnes Hybertsen fra Fjellhammer. Han er 19 år og opprinnelig fra Fet IL. 


Fet-gutten spilte i sine yngre dager sammen med nå velkjente Simen Schønningsen i både Fet og Fjellhammer. Han er en helt annen type enn de to kantspillerne vi har til rådighet nå. Hybertsen har spilt for 1.divisjonslaget Fjellhammer i år. Den kommende Haslum-spilleren står oppført med 93 mål i årets 1. divisjon.

– Haslum er et bra sted for meg å være neste år. Jeg har trent med dem i ett år nå, og blitt kjent med kulturen og alle gutta. Derfor var det naturlig for meg å velge Haslum.  Det er jo selvsagt knallhard konkurranse om spilleminutter, men jeg vil gjøre alt jeg kan for laget – og for å utvikle meg videre, sier Eirik Hybertsen.

Hybertsen ble nylig tatt ut på LM96, som skal til EM-kvalik i Danmark denne uka.

– Allerede for ett år siden hadde jeg første snakk med Eirik. Vi kjørte en ”Tønnesen-vri”, der vi gjorde det sånn at han fortsatte å spille i sin moderklubb i 1. divisjon, og trente med oss noen ganger i uka. Slik blir begge kjent med hverandre, man er sikret verdifull spilletid, og noe endring av treningshverdag. Stor creds til Fjellhammer som også var positive til dette. Vi får en ung spennende makker til Sebastian (Barthold), og jeg er sikker på de kommer til å utgjøre et bra kant-par for oss, sier Skarpsno.

Bærumsgutt signerte

På andre siden har vi i år hatt Aksel Horgen og Nikolai Strickland (19). Horgen har ett år igjen av sin avtale, mens Magnus Søndenå forlenget sin avtale med ytterligere et år.

Haslum har god dekning på høyresiden, med flere gode venstrehendte. Strickland er en vaskeekte Bærumsgutt som kun har spilt i Haslum. På det gode 97-laget har han vært med å vinne en masse som juniorspiller. Han har også fått sitt gjennombrudd i år, og vil bare bli bedre.

– En litt utypisk Haslum-gutt: uredd og tøff på banen. Tar sjansen så fort han får den.  Utviklet seg enormt de siste to sesongene, og virkelig tatt steget opp i seniorenes rekker, på tross av sin alder. Han har også spilt seg inn på juniorlandslaget denne sesongen. Uten tvil en kommende god Haslumspiller, sier Skarpsno.

19-åringen har signert en avtale som gjør han til Haslum-spiller de neste to sesongene. Samtidig ble han også belønnet med uttak til 96-landslagets EM-kvalik i Danmark denne uka.

– Haslum er min moderklubb og jeg gleder meg til å spille videre i rød trøye. Jeg er sikker på at jeg skal bidra enda mer i neste år. Jeg er takknemlig for alle sjanser jeg får og prøver på å gjøre maks ut av hvert minutt. Lover å krige som bare det også neste sesong, sier Strickland.

Vi ser nå fram i mot sluttspillet. Kolstad er motstander søndag 17. mars klokka 18:00 i Nadderud Arena. Og billetter kan du kjøpe HER.