En legende gir seg etter åtte år i Haslum – Haslum

En legende gir seg etter åtte år i Haslum

(PS: Kalenderen viste 1. april da denne artikkelen ble publisert…)

Han begynte sin trenerkarriere i Haslum Håndballklubb 01.06.2008. Syv år og ti måneder senere er Tom-Eirik Skarpsnos tid som Haslum-trener over.

En trenerkarriere som har blitt kronet med tre seriegull, to cupgull og to sluttspillgull, nærmer seg slutten. Det er vemodig for hovedpersonen selv, som nå velger å forlate sin stilling som trener i Haslum, ett år før kontrakten går ut.

– Det er vemodig, men når man ikke har den rette gnisten og motivasjonen til å stå på hver dag, så føler jeg det er på tide å overlate ansvaret til noen som faktisk har den gnisten og motivasjonen. Jeg har gått rundt og tenkt på dette siden landslagspausen i januar, og det føltes på en måte som en lettelse å gi beskjeden, samtidig som jeg skal gjøre alt jeg kan for at vi skal slå best fra oss i sluttspillet. Jeg har hatt en veldig fin dialog med daglig leder og styret under denne prosessen, forteller Haslum-treneren.

Lærer? 
Hva han skal gjøre etter sluttspillet med Haslum, har han ikke helt planene klare for enda.

– Men jeg har jo en lærerutdanning, så man skal ikke se bort ifra at jeg kommer til å gå inn i det yrket etter hvert, sier Skarpsno.

Daglig leder i Haslum Håndballklubb, Jarle Ludviksen, synes det er trist at håndball-Norges mest suksessrike trener gjennom tidene gir seg i klubben.

– Kjemperessurs 
– Det er en kjemperessurs som dessverre gir seg nå. Supportere og publikum ser bare det han har gjort for klubben under kamper. Men Tom-Eirik har gjort så mye mer også. Derfor er det ekstra trist at vi mister han. Men heldigvis skal han hjelpe oss med ansettelsen av den nye treneren.

Ludviksen fortsetter:

– Vi skal hedre han, og jeg håper virkelig publikum kommer i arenaen i sluttspillet for å vise hvilken betydning han har hatt for Haslum- og bærumshåndballen. Han fortjener all mulig heder han kan få.

Den daglige lederen forteller at jakten på en ny trener allerede er i gang. Haslum vil – etter all sannsynlighet – presentere den nye treneren i løpet av en måneds tid.

Haslum vil i nær framtid presentere et stort intervju med hovedmannen som nå gir seg – Tom-Eirik Skarpsno.