Unge lovende: – Jeg inspireres av mennesker som når målene sine – Haslum
Oscar Lysgård (draktnummer 10 for anledningen)

Unge lovende: – Jeg inspireres av mennesker som når målene sine

Haslum Håndball er en klubb med mange dyktige og unge spillere. Vi ønsker nettopp å gi oppmerksomhet til disse hardtarbeidende spillerne, og rette lyset mot yngre håndball.

I dag tok vi en prat med Oscar Lysgård. Med sine knappe 17 år har han markert seg i håndballverden, og har deltatt i bylagsturneringen, vært på regionale landslagssamlinger og debutert i 2. divisjon.

 Skjermbilde

– Hvor gammel var du da du begynte å spille håndball?

– Jeg var 12år da jeg begynte å spille håndball, men hadde tidligere spilt fotball, svarer Oscar.

– Hva/hvem gjorde at du begynte med håndball?

– Jeg var lei av fotball, og følte håndball kunne være en idrett jeg kunne passe inn i. Så jeg startet å spille håndball uten å kjenne noen andre på laget, forklarer 17åringen.

– Hva er det du liker best med håndball?

– Jeg liker intensiteten i håndball, og jeg liker trøkket som er under håndballkamper, som ikke så mange andre lagidretter kan måle seg med, sier han

– Hva er dine styrker på banen?

– Styrkene mine er vel kanskje skudd, og 1 mot 1 dueller, svarer han betenkt.

– Og svakheter?

– Mine svakheter er vel at jeg kan bli tøffere og råere i forsvar, konstaterer Oscar.

– Har du noen idoler i håndballverden?

– Jeg inspireres av mennesker som når målene sine og aldri gir seg tross stor motgang. Spiller ikke så stor rolle hvilken idrett det er, men de er idolene mine, svarer han konsekvent.

– Hva er ditt beste minnet med håndballen?

– De beste minnene er nok bylagsturneringen, hjemmerunden i Bring og debuten i 2. divisjon, sier Oscar.

– Hva er drømmen?

– Drømmen er å få spille for landslaget, og å spille håndball i utlandet. I grunn det å kunne leve av håndball, erkjenner unggutten.

 

Oscar sin trener, Kim Jansen, mener 17åringen er uredd, og er en positiv bidragsyter, og at dette er noe av det som gjør at Oscar stikker seg ut.

– Hva er det med Oscar som har gjort han til en god spiller?

– Oscar har et grunnleggende talent for håndball. Jobber hardt, er lojal og ivrig. At han har det gøy med håndballen er det viktigste utslaget for at han er kommet dit han er i dag, svarer Kim.

– Er han en spiller for nåtiden eller fremtiden?

– Han er en spiller for nåtiden da han utgjør en viktig del av Haslums G99-lag og han har fremtiden foran seg dersom han fortsetter å være hardtarbeidende og nysgjerrig, sier Kim.

– Har du lagt merke til noe spesielt ved Oscar som skiller seg ut? Kan du beskrive Oscar med tre ord?

– Oscar skiller seg ut ved å være en positiv bidragsyter i alle sammenhenger, han er uredd og har bra stå-på-vilje. Det er vel også de tre ordene som best beskriver han som spiller og person, avslutter Kim.

Så er det bare fremtiden som kan vise hvor langt Oscar Lysgård kan nå. Måtte rikelig og riktig trening gjøre at tenåringen når langt. Med riktig motivasjon og stå-på-vilje er vi sikker på at vi får se mer av deg. Vi heier på deg Oscar!

 

Av: Vibeke Grimsrud