Mamelund forundret over Elverums økonomiske og sportslige disposisjoner – Haslum
Erlend Mamelund langer ut mot Elverum - igjen.

Mamelund forundret over Elverums økonomiske og sportslige disposisjoner

To dager før Haslum møter «Bønda fra skogen» til sølvkamp i Nadderud Arena, langer Haslums utleide stjernespiller, Erlend Mamelund, ut mot Elverums spillerpolitikk. 

Han mener det er rart at motstanderen som Haslum møter onsdag klokken 19:00 i Nadderud Arena, henter spillere fra Ungarn, i stedet for å bruke sine egne rekruttlandslagsspillere.

– Det er jo alltid gøy å få besøk av klubber med så store økonomiske muskler, slik at de har muligheten – og pengene – til å hente ungarske landslagsspillere. MEN, dette gjenspeiler også forskjellene på klubbene, hvor Elverum velger å sette rekruttlandslagsspillere på benken for å spille med utenlandske spillere, sier Haslums utleide lånesoldat, Erlend Mamelund.

Haslum-trener Tom-Eirik Skarpsno mener Haslum og Elverum er to motpoler som møtes.

– Ingen bryr seg!

– Haslum er det jo ingen som bryr seg om, ifølge Elverum, sier Haslum-bossen.

– Vi får jo alle talentene, mens Elverum må ha norskordbøker på treningene sine. Klubbene er ikke bare erkerivaler, men representerer også ulike kulturer og ståsteder i norsk håndball, fortsetter Skarpsno.

– Hva legger du i ulike kulturer og ståsteder i norsk håndball?

– Der den ene er god på rekruttering og talentutvikling, er den andre klubben flasket opp på gode spillerimporter. Et lag med stor oppslutning i Elverum – mot et lag med stor oppslutning ellers i Norge.

– Trygg på at det blir delt ut juling

– Også kan man jo bare tenke seg til hvilke lag som er hvem, smiler han.

 Kiel-proffen, på sin side, er i hvert fall sikker i sin sak på at Haslums medaljegutter kommer til å gi juling i onsdagens kamp.
– Jeg er ganske trygg på at Haslum-gutta kommer til å dele ut litt juling mot Elverum. Det mest spennende blir vel egentlig å se hvilke av Elverums spillere som kommer til å ligge mest på gulvet, humrer han.
 
Én ting er i hvert fall sikkert under onsdagens kamp: Haslum kan ikke tape kampen med mer enn 3 mål for å sikre sølvet, ettersom Elverum har scoret flere mål, og sluppet inn mindre, med de innkjøpte spillerne sine.
Haslum og Elverum møtes onsdag klokken 19:00 i Nadderud Arena til sølvkamp.