Vil avslutte med stil og fire poeng – Haslum

Vil avslutte med stil og fire poeng

NADDERUD ARENA: Tar ØIF Arendal så lite som ett poeng mot FyllingenBergen på bortebane lørdag, er den høyeste plasseringen Haslum kan feire 2. plass. Det vil han gjøre med bravur og fire poeng over to kamper, mot det sterke formlaget Halden – og ikke minst den store gullrota, på hjemmebane, Elverum.

Han kunne ikke drømt om en mer eventyrlig sesong. Søndag håper han å kunne sikre Haslums første tittel siden siste serierunde i fjor. Da ble det bronse. I år ser det ut til at Haslum skal ta et lite steg opp på pallen, og plassere seg på en fin-fin andreplass.

– Ikke trodd før seriestart

– Aldri i verden om jeg hadde trodd det før seriestart, sier Haslum-sjef Tom-Eirik Skarpsno. Han har sammen med spillergruppen sin – gjennom seriekampene – jobbet målrettet og hardt mot det som egentlig er det største målet denne sesongen. Sluttspillet.

For det er der den største rosinen i pølsa ligger. Går Haslum til topps i sluttspillet, sikrer bærumsklubben seg Champions League-kvalifisering. Skulle de ikke klare det, blir det enten EHF-cup eller Challenge cup.

Og nettopp det sier ikke treneren nei takk til.

– Vi deltok jo i EHF-cup kvalifiseringen denne sesongen, men der lyktes vi jo ikke.

– «Vi er rett og slett ikke gode nok«, sa du den gangen. Har du endret oppfatning nå? 

– Nja. Vi er gode. Men fysisk er vi ikke på linje med lagene som duellerer i EHF-cup. De er store, og fysiske. Nesten som bjørner, smiler han.

– Tøft, som alltid

Men søndag venter et av årets formlag. Og det blir ingen enkel oppgave. Halden har – som ett av to (Kolstad har også) lag denne sesongen – vunnet blant annet over ØIF Arendal, som leder GRUNDIGligaen. Og dét på bortebane.

– Det blir en tøff kamp, som alle kamper i ligaen. Vi er kanskje små favoritter, men Halden kan fort overraske på hjemmebane – det har de vist før, og de vil nok gjerne vise det igjen. Vi må være på tå hev fra avkast, medgir Skarpsno.

Og første sjanse til å ta to poeng er mot Halden. Etter det er det fjorårets sluttspillmester som kommer på besøk til Bekkestua og Nadderud Arena.

Da håper Haslum-treneren på fullt hus og 2000 tilskuere.

– Det hadde vært prikken over i-en. Tenk om vi kunne ha avsluttet denne sesongen med å slå bønda fra skogen – og dét med 2000 tilskuere på tribunen. Bedre kunne det ikke ha blitt, smiler han.

Halden-kampen vises på handballtv.com. Haslum-Elverum er TV-kamp, og skal vises på Eurosport Norge, men håndball er jo såklart best live.

 

Siste to serierunder: 

Halden – Haslum
søndag, 18:00

Haslum – Elverum
onsdag, 19:00