Baskår Pedersen klar for eliteserierival – Haslum
August Pedersen

Baskår Pedersen klar for eliteserierival

Som 16 åring flyttet August fra Notodden for å bli en bedre håndballspiller. Han endte opp på NTG i Bærum og Haslum IL. Fem år senere forlater han bærumsklubben til fordel for ØIF Arendal Håndball Elite.

Den lille pluggen fra Notodden som spilte høyreback før han kom til Haslum, fikk sin landslagsdebut på LM94 i januar 2010, med Haslum-trener Tom-Eirik Skarpsno i trenerteamet den gang.

Pedersn fikk tidlig også sin debut på elitelaget. Allerede i 2010-sesongen noterte lysluggen seg for sine første mål i Haslum-trøya. Han ble også seriemester etter 6-7 kamper med a-laget det året.

Ved siden av dette har han spilt på vårt gode G94 lag, der han ble Norgesmester i både G16, G18 og G20. Før han ble tatt opp som en av de sentrale spillerne i elitelaget.

Haslum-boss Tom-Eirik Skarpsno innrømmer at det blir vemodig å ikke se den kjappe venstrekanten i den røde drakta neste sesong.

– Det blir rart at August ikke skal spille i Haslum mer. Men sylskarp konkurranse med Sebastian, ble vi ganske tidlig denne sesongen enige om å skille lag. Det var en gunstig løsning for begge spillerne, selv etter fire år som kantpar i klubben for begge to. Vi har mye å takke August for. Han er en lojal unggutt som er treningsvillig og målrettet, med store ambisjoner og like stort hjerte, er det ikke rart vi har blitt glad i kantspilleren.

– Spesielt artig for meg har det vært å følge reisen hans fra ungdomsskolen, gjennom videregående – og inn i seniorenes rekker. De som får August i sin stall er heldige, smiler Tom-Eirik.

Sammen med resten av Haslum HK kjemper August om edelt metall i årets sesong. Vi håper selvsagt at August avslutter sin Haslum-periode med å stå på toppen av podiet, sammen med resten av gutta.

På vegne av spillergruppa, frivillige, sponsorer og publikum, vil vi rette en stor takk August Baskår Pedersen for tiden som Haslum-spiller. Vi vet vi har alle bak oss når vi nå ønsker deg lykke til videre i ny klubb.