En uke med latter, svette og håndball! – Haslum
Sander, Pia, Bettina, Alexandra og Jennifer.

En uke med latter, svette og håndball!

Vinterferien er i gang, og håndballskolen har meldt sin ankomst. PÅ håndballskolen denne vinterferien har det meldt seg på 54 ivrige barn fordelt på 11 ulike klubber, i aldersgruppen 8 – 14 år. Dette er første året det er flere påmeldte fra andre klubber enn Haslum. Det er både jenter og gutter påmeldt, og det er våre eminente spillere som skal trene barna i vinterferien. Vi tok turen til håndballskolen, for å høre hva noen av barna synes, og hva vår flotte bakspiller Sander Andreassen Øvrejordet synes om tiltaket.

Da vi ankom hallen var Øvrejordet omkranset av jenter, og så ut til å trives med de yngre spillerne.

– Trives du i trenerrollen?

– Ja, jeg synes det er veldig gøy. Jeg jobber på SFO, og jobber med barn hver dag, og merker at jo mer jeg jobber med barn, jo mer glad blir jeg i dem, svarer Sander bestemt.

– Hva synes du er det beste med håndballskolen?

– Det er for så vidt å få lov til å trene barna, og å få være sammen med de. Det gir mye å se barna ha det gøy. Det er faktisk morsommere enn jeg hadde trodd, sier han smilende.

– Hva er det dere har fokus på i treningsbiten?

– Med de minst er det en del leker, med fokus på grunnleggende ferdigheter. Og på de eldste er det en del skudd, småspill, og en mot en dueller, sier god-gutten etter å ha tenkt seg litt om.

– Var du på håndballskolen da du var liten?

Ja, var på noen, sier han noe ettertenksom.

– Hva er ditt beste minne fra håndballskolen?

– Jeg var stort sett på de håndballskolene i Oppsal, og vi hadde også noen av a-lag spillerne den gang. Jeg husker jeg synes det var gøy, og ekstra stas, man ser jo opp til de. Og da er det ekstra gøy å gjør det samme selv for disse barna, svarer avslutter Sander.

Noen av jentene som sto rundt Sander var Pia Tveter Eriksen (10), Alexandra Bachke (10), Bettina Ranvik (11) og Jennifer Espelien (10), og de delte sine tanker om håndballskolen med oss.

– Hvordan er det på håndballskolen?

– Kjempegøy! Vi lærer masse, roper jentene i kor.

– Hvordan er trenerne?

– De er veldig snille, og godt humør, svarer jentene. – Vi har aldri sett dem gråte eller være sure, legger Pia til.

– Gleder dere dere til å komme hit hver dag?

JA! Det gjør vi, vi har gledet oss veldig mye, sier 11åringene. – Jeg var her på sommeren, og viste at det er veldig bra opplegg, tilføyer Bettina.

– Hvem er den kuleste treneren?

– Sebastian er kulest, svarer Bettina uten å tenke seg om. – Simon er hyggeligst da, konstaterer Pia. (Vi må gjøre det tydelig at ikke alle spillerne har fått være trener for de vi spurte enda, og tar høyde for at det kan være endringer på dette underveis.)

– Har dere det gøy her, da?

– Ja, kjempegøy, roper jentene bestemt.

– Har dere lært noe nytt?

– Vi har lært tofotsskudd, det var nytt og litt vanskelig, smiler jentene.

– Hvem gleder dere dere mest til at skal være trener?

– Broren min (Nikolai Strickland), svarer Pia uten å nøle. – Simen Schønningsen og Vegard Tennfjord blir også morsomme å ha, fordi de virker veldig morsomme, og de er hyggelige og flinke, sier jentene etter en liten tenkepause.

– Er alle sammen samlet hele tiden?

– Vi har 8 til 11 år på en side, og 12 til 14 på den andre siden, sier Jennifer fornøyd. – Det er på grunn av høyden, forklarer hun.

– Ser dere frem til resten av uken?

– Forrige gang jeg var her hadde vi kamper på slutten, sier Pia. – Vi gleder oss veldig til turnering mot slutten, som det var forrige gang. Det er veldig gøy, avslutter Alexandra.

Første dag av håndballskolen er overstått, og det er noen slitene barn som drar hjem. Vi gleder oss til en ny dag i morgen, med mer håndball, mer moro og mer utfordringer!

 

 

Av: Vibeke Grimsrud