Ungt blod i en av Norges beste håndballklubber – Haslum
Thomas Boilesen

Ungt blod i en av Norges beste håndballklubber

Han har i en alder av 17 år har han spilt med noen av de beste spillerne Norge har å by på. Han har fått en fast plass på Haslum HK, og har startet sin karriere i en av Norges beste håndballklubber. Vi tok en liten prat med han, og hørte hva hans tanker rundt dette er.

– Hvordan er det å spille i en av Norges beste håndballklubber, i en alder av 17 år?

– Det er veldig lærerikt. Det morsomt å trene med noen av de beste spillerne i Norge, det blir god matching på trening, og jeg lærer mye hver dag. Det er også en fin gruppe å være en del av, det er en svært godt samhold, sier han beskjedent.

– Hva er drømmen?

– Bli best mulig, egentlig. Å få spille i utlandet om noen år og leve av håndballen, svarer fastslår Thomas.

– Har du noen rutiner du må gjøre før kamp?

– Jeg må ta på den venstre skoen før høyre sko, og sokkene må i en bestemt høyde på leggen, sier han litt brydd.

– Hva har gjort at du har blitt så god? Bare talent?

– Nei, det er mye hardt arbeid! Det har alltid vært. Men det er gøy. Jeg har trent mye, og det ligger mye trening bak resultatene, svarer han konsekvent.

– Hvem er du på laget? Er du enig med Patriksson i at du er lagets rotekopp?

– Ja, enig i der. Men har blitt bedre på det. Vi har innført bot-system, og det hjalp. Men tar den, at jeg er laget rotekopp, smiler Thomas.

– Hva gjorde at du begynte med håndball?

– En kompis begynte i 3.klasse, så da begynte jeg også. Det ble bare morsommere og morsommere, og til slutt sluttet jeg på fotball, og rettet fokus mot håndballen, svarer 17åringen.

– Når begynte du å satse? Hvorfor akkurat håndball?

– Jeg begynte å satse i 9.klasse, fordi jeg fant ut at jeg ikke var så god i fotball. Håndball var gøy, og jeg ville satse på noe jeg var god i. Noe jeg mestret, avslutter den blide gutten.

 

Tiden vil bare vise hvilke muligheter han vil få. Haslums tidligere assistenttrener Ketil Thue mener Thomas har gode egenskaper som kan føre han til toppen.

Det blir spennende å følge 17åringens reise, som bare så vidt har begynt. Lykke til!

 

Av: Vibeke Grimsrud