Ung linjespiller klar for Haslum – Haslum

Ung linjespiller klar for Haslum

Etter to svenske linjespillere (Christoffer Brännberger og Adam Nyfjäll) som begge etter en sesong i Haslumtrøye ble heltidsproffer for klubber i utlandet, har Haslum jobbet med å finne erstatter for sistnevnte. Erstatteren er funnet i den unge lovende Dominic Grimstad.

Dominc, som til daglig spiller i Bodø HK, er en ung umerittert linjespiller, med bakgrunn i bl.a. et par mesterskap for juniorlandslag for Norge. Etter planen skal Dominic danne linjepar med vår egen Vegard Sørlie Tennfjord.

– Alt er ikke 100% klart med Vegard enda, men vi er i god dialog, og har god tro på at dette er i orden i løpet av kort tid, sier trener Tom-Eirik Skarpsno.
– Vegard har utviklet seg godt gjennom et par sesonger på seniorlaget, og har i skadefraværet til Adam Nyfjäll levert gode kamper denne sesongen. Jeg er helt sikker på at dette vil bli et godt team som vi skal fortsette å utvikle, noe som i grunn passer oss godt, fortsetter Skarpsno.
Tom-Eirik trente LM94 i perioden juli 2009 til juni 2013, og i den perioden var Grimstad innom som en av mange i et landslag der bl.a vår egen Sander Sagosen fikk lov å utvikle seg.
-Jeg husker godt vårt første mesterskap i Østerrike i 2012, der var Dominic en av 16 mann som fikk sin første internasjonale erfaring. Han hadde ikke den sentrale rollen den gang, men har gjennom en del sesonger utviklet seg godt. Spesielt er det artig å se hans personlige utvikling utenfor banen, sier Skarpsno.
 – Gutten har blitt voksen

– Vi hadde noen diskusjoner og samtaler den gangen, og gutten har blitt voksen. Det er bl.a. fysiske sterke spillere vi ser etter, og de siste to sesongene har Dominic lagt noen alner til sin vekst, og det er blitt en røsselig gutt, smiler Skarpsno.

 Vegard på sin side er spent på sin nye makker i Haslum.
– Vi fightet om plassen på LM94 i sin tid, så jeg kjenner han fra den tiden. Det skal bli gøy å fighte litt om spilletid i Haslum også. Samtidig tror jeg vi kan utvikle hverandre og sørge for at vi blir et slagkraftig linjeteam i framtiden, sier Tennfjord.
– Nå gleder jeg meg også til avslutningen av denne sesongen. Jeg kommer til å ha fullt fokus på det nå, forteller Tennfjord som innrømmer at han var litt spent på hvem som skulle bli sin kompanjong.
Dominic på sin side forteller om følgende om valget av ny klubb fra sommeren av.
– Satser for fullt
– For det første var det ikke lett å skulle forlate Bodø HK. Det er min moderklubb som jeg har mye å takke for. Samtidig så finnes det en lyst i meg til å oppleve noe annet enn Bodø by. Og jeg legger ikke skjul på at jeg har store ambisjoner som spiller, sier Grimstad.
– Siste to sesonger har jeg bestemt meg for å satse fullt ut på håndballen. Jeg har lagt om vaner og økt treningsmengdene vese
ntlig. Særlig har jeg tatt den fysiske treningen og kostholdet mye mer seriøst enn før, forteller Grimstad.
 Haslums nye linjespiller skryter også av sin trener i BHK, Børge Lund.
 – Han har med sin erfaring hjulpet meg til å forstå hva som kreves for å bli en spiller på toppnivå, det er jeg takknemlig for, og vil ta med meg videre i min håndballkarriere. Det blir spennende, men også rart å forlate både Bodø by og BHK. Jeg grugleder meg, sier den unge linjespilleren.
Grimstad vil foruten å spille håndball i Haslum studere i Oslo.
Haslum HK jobber hele tiden med å finne spillere som gjør at vi kan ligge i toppen i Grundigligaen, og nå våre mål uten at vi satser over evne. Det er en omfattende jobb å finne spillere både rundt om i Norge og også i våre egne rekker for å bli ett topplag. Ingenting er enkelt og det krever mange timer fra både spillere, trenere og klubben. Nettopp derfor er vi glade for at vi har en moderklubb i ryggen i Haslum IL. De bidrar til å sørge for en frisk satsning på både bredde og topp som gjør at vi har en god tilgang på unge gutter som har ambisjoner.
 Daglig leder Jarle Ludviksen er svært fornøyd med moderklubben og at Haslum har funnet sin erstatter etter Nyfjäll.

 – Vi begynner så smått å nærme oss enden av tunnelen med tanke på spillerstallen kommende sesong. For oss er det viktig å framstå som sultne på utvikling både på og utenfor banen. Jeg er sikker på at trener Skarpsno, sammen med styret har lagt en god plan for det sportslige. Haslum er jo ikke bare en klubb, men to. Og idrettslaget betyr mye for oss. Uten dem ville sannsynligvis ikke vi eller Nadderud Arena framstått slik de gjør i dag. Litt ære skal Haslum HK også ha for rekrutteringen til Haslum IL. Det er liten tvil om at å ha et topplag år etter år med lokal forankring gjør noe med håndballgruppa til Haslum IL, skryter Ludviksen.

– Vi jobber knallhardt hver dag for å bli bedre, sammen med IL, vi er bra på sport. Vi vil bli bedre på andre saker også, og
vi er på rett vei, runder den daglige lederen av.

Treneren rådet seg med Mamelund

En annen som er i vinden om dagen er «comeback-kid» Erlend Mamelund. Han og de norske gutta har imponert i EM i Polen. Han har også vært i prosessen med å finne ny linjespiller til Haslum. Og selv om han har hendene fulle i Polen har han oversikt over gamleklubben.

 – Jeg har diskutert dette med Tom-Eirik nesten hver dag siden jeg fikk vite at Adam skulle til SønderjyskE. Linje er jo en posisjon vi verdsetter i Haslum og som jeg anser som en av de viktigste posisjonene for å lykkes. Jeg har min store tiltro til at Haslum nok engang får et linjepar som leverer. De er unge men sultne og vil utvikles, det er et godt utgangspunkt. Og vi har tradisjoner sier Erlend, som peker på at alle de fire foregående linjespillerne i Haslum har blitt utenlandsproffer. Det blir noen sko å fylle, og jeg skal bidra til med min erfaring å hjelpe gutta med det jeg kan, sier Erlend på telefon fra Polen, før han igjen retter alt fokus på motstanderne i Krakow.
Vi ønsker alle landslagsgutta, og særlig de tidligere Haslumguttene masse lykke til videre i Polen.

Dominic Grimstad ankommer Haslum HK foran neste sesong.