«Julenissen» Tom-Eirik: – Alltid spesielt å møte Drammen – Haslum
Foto: Bjørn Langsem

«Julenissen» Tom-Eirik: – Alltid spesielt å møte Drammen

BEKKESTUA: Han farsotterer som en julenisse i Budstikkas sak om Haslums initiativ til å samle inn julegaver til Ullevål Sykehus´barneavdeling lørdag. Men han har også et annet stort juleønske; å avslutte første halvdel av sesongen med ni seire på rad, samt andreplass på tabellen – bak suverene ØIF Arendal.

Innrømmer at han tok feil
– Jeg kan gjerne innrømme at vi har gjort en meget sterk prestasjon denne halvdelen av sesongen, hvis vi vinner over Drammen.

Tom-Eirik Skarpsno innrømmer at kampene den siste tiden har gått «litt over forventning», med tanke på Haslums litt famlende start på sesongen, der laget blant annet tapte mot nyopprykkede Kolstad på hjemmebane, og røk hodestups ut av cupens fjerde runde.

– Jeg kan nok innse det. Jeg hadde ikke trodd at vi skulle klare å bli så sterke etter bare noen kamper. Jeg trodde det ville ta litt tid å få satt sammen laget igjen, men heldigvis tok jeg feil, smiler Tom-Eirik, mens han skuer utover Haslums praktfulle hjemmebane – Nadderud Arena.

«Kulturen i Haslum tilsier toppen hvert år –  uansett skader. Det er bra
– Tom-Eirik Skarpsno

Fornøyd
Men nå er Haslum – nesten – på topp igjen. Tre fattige poeng skiller lederen, ØIF Arendal, og Haslum.

Det er «julenissen» godt fornøyd med.

– Stolt er kanskje et litt feil ord å bruke, men jeg er positivt fornøyd med en del aspekter. Mange har blitt eldre og bedre.

Med mange som er blitt «eldre og bedre», trekker han frem målvaktsduoen Håvard Åsheim og Trond Tjemsland.

LES OGSÅ: Åsheim og Tjemsland: «Vi er Norges beste keeperpar»

– Det er vanskelig å stoppe oss nå. Vi har fått etablert et godt forsvar- og målvaktsspill, samt er kontraspillet vårt forbedret. Det gleder meg, sier treneren som har ført bærumslaget til tre seriegull, to NM-gull og to sluttspillseire under hans ledelse gjennom åtte år – inkludert inneværende sesong.

– I etablert angrep, så er nå ansvaret fordelt rundt på alle spillerne, og det er derfor ikke så lett å ta oss bare på én sak.

Han understreker:

Vi kan absolutt bli bedre på en god del saker også.

FORNØYD: Tom-Eirik Skarpno.
FORNØYD: Tom-Eirik Skarpno.

 

– Alltid spesielt
Lørdag klokken 17:00 møter Haslum Drammen til kamp i Nadderud Arena. Et drammenslag som har slitt voldsomt denne sesongen, og har sett seg nødt til å gå til det skrittet i å sparke treneren, møter et heltent Haslum-lag som er på jakt etter sin niende strake seier.

– Det er alltid spesielt å møte Drammen. Det er et skikkelig lokaloppgjør mellom to lag som har kjempet mot hverandre i alle år. Det å skulle møte de nå er ikke lett. De har nettopp kommet fra en sterk seier over Bækkelaget (vant med 10 mål). Så de som tror det blir plankekjøring, tar så absolutt feil, påpeker Haslum-bossen.

– Det er ingen selvfølge at vi vinner. Vi må spille vår håndball i alle faser, sier han, og ramser opp Haslums spillestil:

– Bra og tett forsvar. Hurtig kontra- og angrepsspill. Det må vi gjøre, både i angrep og forsvar.

Ser ikke svakheter
Han fastslår at han ikke ser noen svakheter i Drammens spill, og ser heller på det som en kamp som Haslum må få inn i sitt spor.

– Jeg klarer ikke å se at Drammen har noen tydelige svakheter i spillet sitt. Det handler egentlig mest om oss selv, og hva vi klarer å produsere. Hvis vi klarer det, så ja, da har vi vist at vi klarer å slå de fleste lagene i GRUNDIGligaen.

– Vi må ikke ta noen ting forgitt, men man må selvfølgelig ha tro på sitt eget lag. Selv en skeptiker har det, sier han lattermildt.

Når det gjelder Magnus Søndenås skade – som oppstod på trening dagen før seieren over Runar – så har treneren følgende å si om den saken.

– Det er akkurat nå 50/50 om han spiller eller ikke. Vi får gjøre en grundigere evaluering før kampen, men jeg håper jo selvfølgelig at jeg kan velge mellom alle spillerne jeg har til rådighet, sier Tom-Eirik Skarpsno.

Lørdag klokken 17:00 er det bare å møte opp i Nadderud Arena. Drammen må ha poeng, mens Haslum så gjerne vil ha ni seire på rad inn i jule- og EM-ferien. Det er duket for en spennende kamp i Haslums storstue.