Stortalent klar for Haslum: – Han blir en hit! – Haslum

Stortalent klar for Haslum: – Han blir en hit!

Haslum Håndballklubb har i dag gleden av å kunne presentere en strålende nyhet til håndball-Norge: Stortalentet Eirik Köpp er klar for Haslum HK.

Den 204 centimeter høye bakspilleren har skrevet under på en avtale som strekker seg fra 1. juni 2016, og for sesongene 2016/17 og 2017/18.

Köpp er opprinnelig fra Kristiansand og har i sine yngre år regjert på AK28. Nå kommer han derimot fra de regjerende serie- og cupmesterne ØIF Arendal, der han har spilt de siste tre sesongene. 19-åringen har i tillegg vært et fast innslag på Norges juniorlandslag (LM96), og har innkassert seg både OL-sølv og OL-bronse, sammen med Haslum-spillerne; Simen Schønningsen, Aksel Horgen og Sander Andreassen.

– Blir en hit
Haslum-boss Tom-Eirik Skarpsno er klinkende klar – og strålende fornøyd:

– Eirik blir en hit i Haslum-trøya.

Treneren fortsetter.

– Når signalene kom på at Köpp ønsket seg til Oslo for å studere, var vi kjappe med å fatte interesse overfor han. Han har tross sin unge alder markert seg godt i GRUNDIGligaen og i ØIF Arendals solide mannskap.

Köpp forteller at kombinasjonen skole og håndball passet utmerket for han, samt at kamerater på det aldersbestemte landslaget også hadde var et grunnlag i vurderingen av sin fremtidige karriere som håndballspiller.

Skole + topphåndball = sant
Skarpsno skryter av trekkplasteret Haslum har, der klubben kan tilby både satsing på øverste nivå i håndball, samt skolegang.

– Vi er meget heldige som har et stort trekkplaster i studenttilbudet i Oslo, og er på den måten attraktive for unge spillere, som både vil studere og satse på håndball, smiler Skarpsno.

– Kombinasjonen utdannelse og håndball var viktig for meg. Det er ikke å legge skjul på at studier ved BI i Oslo og totalen med håndballen ble avgjørende for at jeg valgte Haslum, påpeker Köpp.

Men, én ting var sikkert når Köpp satte penn til papir, og signerte på en toårsavtale med bærumsklubben; Haslum var et naturlig valg.

– Haslum var et naturlig valg for meg, både fordi jeg kjenner flere av gutta fra før, siden vi er lagkamerater på landslaget, men også fordi Haslum har et godt rykte på seg for å utvikle unge spillere.

– Jeg har hatt tre flotte sesonger i Arendal, og fått oppleve mye på banen, men nå går ferden videre til Oslo og Bærum. Selvsagt etter at ØIF og jeg har tatt gull i GRUNDIGligaen, forklarer Haslums nyervervelse.

Øverst på blokka
Skarpsno er strålende fornøyd med at det ble Haslum valget falt på, og treneren tror nok at spilleren står høyt på ønskelisten til andre klubber i Norge.

– Det var svært gledelig at Eirik var så klar på at det var Haslum han ønsket å spille for kommende sesong – dersom han ikke skulle fortsette i Arendal. Han er nok en spiller som står høyt på blokka til mange av våre konkurrenter, så vi er kjempefornøyde med at han skal spille i Haslum neste sesong, avrunder Tom-Eirik Skarpsno.

Kommende sesongs spillerstall begynner så smått å ta form for tiden. Før klubben begynte prosessen i høst, var fem spillere klare for sesongen 2016/17. Nå er vi oppe i 10 spillere, og klubben er godt i gang med jobben i å sette sammen et slagkraftig mannskap.

Det vil i nærmeste fremtid også komme flere nyheter på spillere som har signert nye kontrakter med Haslum: Følg utviklingen på www.haslumhk.no.