Åsheim og Tjemsland: «Vi er Norges beste keeperpar» – Haslum
RYGGEN TIL MOTSPILLERNE: Håvard Åsheim og Trond Tjemsland viser sjeldent ryggen til motspillerne for tiden.

Åsheim og Tjemsland: «Vi er Norges beste keeperpar»

BEKKESTUA: Etter en litt trøblete start på sesongen, har de har stått som noen levende vegger de siste seks kampene. Trond Tjemsland og Håvard Åsheim har tatt enorme steg som keeperpar, og bytter nærmest annenhver kamp på hvem som skal stå i den berømte «kassa».

Haslum-trener Tom-Eirik Skarpsnos ord er ikke til å misforstå: Trond Tjemsland og Håvard Åsheim er Norges beste keeperpar for øyeblikket.

– Ja, jeg mener de er Norges beste keeperpar, sier Skarpsno, og utdyper:

– Det de totalt sett utgjør, er det beste i Norge – i hvert fall akkurat nå.

Trond Tjemsland og Håvard Åsheim er klinkende klar på at Haslum, per dags dato, har det beste keeperparet i GRUNDIGligaen.

Andre klubber har bare én god keeper, mens vi har to jevngode keepere, sier Tjemsland til nikkende bekreftelse fra Åsheim.

VETERAN: Trond Tjemsland.
VETERAN: Trond Tjemsland. Foto: Espen Hildrup

– Tryggere sammen
Skarpsno mener noe av grunnen til at Åsheim og Tjemsland har prestert så godt denne sesongen, er at de har blitt tryggere på hverandre, samt at de «går godt ilag» – både på og utenfor banen.

Åsheim har blitt tryggere i rollen sin. Han har blitt mer voksen og bedre trent. Begge har hatt en god oppkjøring, der vi laget et nytt regime i forhold til målvaktsfysisk trening, i tillegg til den vanlige ressurstreningen, sier Haslum-bossen.

Trond Tjemsland, som er inne i sin tiende sesong i Haslum, har også fått merke på kroppen at noe nytt har skjedd denne sesongen.

– Denne sesongen har vi endret litt på opplegget for Trond. Vi har gitt litt mer god inspirasjon, og begge har vært skadefrie. Samt har begge gjennomført alle økter og kamper fra mai til desember. De går også godt i lag både på og utenfor banen, noe som er viktig for å kunne fungere som et godt team, slår treneren fast.

 

UNG OG LOVENDE: Håvard Åsheim.
UNG OG LOVENDE: Håvard Åsheim. Foto: Espen Hildrup

Utfyller hverandre godt
Åsheim er klar på at konkurransen keeperne i mellom skjerper kvaliteten og prestasjonene.

Trond og jeg kommer veldig overens og vil hele tiden prøve å hjelpe hverandre til å bli bedre. Begge har lyst til å spille, så vi blir nødt til å trene godt og gi alt hele tiden. Ikke minst under vi hverandre å spille bra, og til syvende og sist blir det litt det samme hvem som står og spiller, så lenge vi vinner, smiler Åsheim.

Tjemsland fortsetter:

– Vi har en god tone oss i mellom, og er flinke til å kommunisere. Vi er alltid nøye på at han ene må være klar hvis han andre ikke har dagen, samtidig som vi alltid pusher hverandre i trening og kamp. Begge har klare ambisjoner om å være best, men vi klarer også å unne hverandre at den andre står bra.

– Kan man forvente et like stabilt keeperpar utover inneværende sesong?

– Alt vil ikke alltid gå på skinner, men jeg tror man kan forvente to målvakter som har lyst til å prestere jevnt og godt i alle kamper, fastslår Tjemsland.

Åsheim er akkurat nå inne i sin beste seniorsesong, mener Skarpsno.

– Håvard har nok gjort sin beste seniorsesong noen gang. Trond har nivået inne, og vet hva som må til, sier han.

Vil tilbake på landslaget
Håvard Åsheim har vært et fast innslag på det norske LM94-landslaget, som gikk ut etter forrige sesong. Nå er han klar for å spille seg inn på rekruttlandslaget, som er nivået under a-landslaget.

– Både rekruttlandslag og landslag er klare mål som jeg sterkt ønsker å oppnå. Jeg har vært litt innom rekruttlandslaget tidligere, men føler at hvis jeg fortsetter med jevne prestasjoner, og spiller gode kamper, så er ikke veien opp dit så alt for lang, runder Åsheim av.

Kampfri
Haslum har, siden sist seier mot Halden 25. november, hatt en kampfri periode. Den ender ikke før 13.12. Da er det Bækkelaget som møter Haslum i Oppsal Arena.

15. desember klokken 19:00 kommer Runar Sandefjord på besøk til Nadderud Arena.