– Elverum er favoritter – Haslum
Foto: Espen Hildrup

– Elverum er favoritter

– Elverum er nok favoritter, ja, slår Haslum-trener Tom-Eirik Skarpsno fast, foran møtet med laget som ligger på 4. plass i GRUNDIGligaen – to plasser bak Haslum.

– Hvorfor er Elverum favoritter?

– De besitter kvalitetsspillere i nesten alle ledd. De har rett og slett et bedre lag, med bedre spillere, konstaterer han.

Vinne målvaktsduellen
Skarpsno forklarer hvordan Haslum skal kunne få noe ut av det som blir omtalt som «El Clasico» i håndball-Norge.

– Vi må i alle fall ikke tape målvaktsduellen. Morten Nergaard er én av GRUNDIGligaens beste keepere. I tillegg må vi score nok mål på et fysisk stort lag, der Petter Øverby og Aleksander Børresen spesielt peker seg ut.

«Vi må ikke tape målvaktsduellen»
– Spent Haslum-trener

– Hva er da Haslums største styrke, slik du ser det, foran møtet med Elverum?

– Vi er best i kontra og ankomst-spillet vårt, hvis vi våre treffer godt defensivt. Det er noe vi er avhengige av at de gjør på onsdag, fastslår han, og fortsetter:

– Vår største svakhet er bredden. Vi er veldig avhengige av at en del nøkkelspillere skal være «på» hele tiden.

Gode enkeltspillere
Han mener Elverum har noen spillere som kan avgjøre kampen nesten på egenhånd.

Styrken er vel at de har gode enkeltspillere som kan avgjøre aleine. Nergaard, Luka Mitrovich og André Lindboe er spillere som vi må være ekstra på vakt etter, påpeker han.

Når han skal over på svakhetene til Elverum, så er han litt mer beskjeden.

Ikke lett å finne noen svakheter i laget, men kanskje høyresiden. De er mest varierende i kvalitet, og av og til er de gode, mens andre ganger er de ikke helt på topp, konkluderer han.

Så da skal Haslum utnytte venstresiden sin til det fulle, og satse alt der?

Nei. Vi må prøve å utnytte hele bredden i stallen vår, hvis vi skal opp og være i nærheten av Elverums standard, avslutter han med et smil.

Avkast mellom to av GRUNDIGligaens topplag er klokken 19:00 onsdag, og kampen ser du direkte på Eurosport Norge – med sendestart 18:45.