Hodestups ut av EHF-cup: – Vi er rett og slett ikke gode nok – Haslum
UTE: Joakim Patriksson og Haslum er ute av EHF-kvalifiseringen.

Hodestups ut av EHF-cup: – Vi er rett og slett ikke gode nok

BANJA LUKA (BOSNIA): Han var rolig, men skuffet. Sinnet har ikke lagt seg helt, men det håper han det gjør i løpet av de lange nattetimene som ligger foran han i Bosnia.

Haslum er nemlig ute av EHF-kvalifiseringen etter tap 31-25 (15-14).  

Kampen Haslum måtte vinne med to mål eller mer, gikk ikke som planlagt. Tempoet som var planlagt, uteble. Det buttet også imot på aggressiviteten.

Det erger Haslum-treneren seg over etter kampslutt i Bosnia.

– Det er for mye enkle tekniske feil på hver spiller som gjør at vi taper i dag, erger Tom-Eirik Skarpsno seg over, etter at drømmen om EHF-cup ble knust av de store bosniske spillerne.

Ledet – men så…
Det lå lenge i førsteomgang an til en liten sensasjon for det unge Haslum-laget, med ledelse 12-10 etter 20 minutter. Deretter og ut tok bjørnene fra Bosnia tak i kampen igjen, og da var det ingen tvil: Haslum måtte se seg slått av RK Borac i Bosnia.

– Unge spillere. For lette fysisk på dette nivået. Flere trenger mer tid, eller til og med år for å komme seg opp på et slikt nivå som Borac er på, oppsummerer han.

Etter 20 minutter leder Haslum 10-12. Haslum kontrer, men alene med keeper bommes det. Da får Borac en ny giv inn i laget sitt, og seiler sakte, men sikkert, innpå Haslum på resultattavlen. Etter 26 minutter av første omgang får Haslum sin 13. scoring, men da har Borac scoret fire ganger til, pluss sine 10 som de satte inn før 20 minutters spill.

Ikke nok med det: Tre nye på skadelista
Dermed er kampen snudd, og inn til pause putter Haslum et mål til. Det samme gjør Borac. Det gjør at stillingen er nesten likt: 15-14 fordel hjemmelaget.

Og etter Haslums tørkeperiode på seks minutters mellomrom, pådrar også Simen Schønningsen og Magnus Søndenå seg hvert sitt nesebrudd, og spiller ikke resten av kampen.

– Blodet sprutet på begge to, forklarer Skarpsno.

Og ikke nok med det:

– Sander Øvrejordet fikk ett angrep, før han måtte ut med en skade i ryggen. Da har vi én spiller mindre å rullere på, samt de andre to, erkjenner treneren.

NESEBRUDD: Simen Schønningsen var den ene som pådro seg et nesebrudd mot Borac.
NESEBRUDD: Simen Schønningsen var den ene som pådro seg et nesebrudd mot Borac.

– Ikke gode nok
Men noe stygt spill vil ikke Skarpsno si det var.

– Tja. Nei, vil jeg si. Skadene til Simen og Magnus pådras i forsvar, og er vel på en måte litt uflaks, sier han.

Andre omgang ble nærmest en liten transportetappe for Borac, der Haslum yppet seg litt innledningsvis, og lå bak med ett mål i protokollen etter 36 minutter.

– De er store og tøffe, og når vi brenner på for mange opplagte scoringssjanser, på en så god keeper, da viser vi rett og slett at vi ikke er gode nok per dags dato for spill i Europa.

– Men spillemessig er vi på høyden, tillegger han.

– Fysikken Haslum taper på i dag rett og slett?

– Ja, pluss rutinen, spør du meg, konkluderes det fra Haslum-treneren.

Fysikken og rutinen ble for mye for Haslum. Fattet måtte Skarpsno og hans disipler innse at EHF-drømmen røk foran 2000 bosniske supportere i Bosnia søndag kveld.

– Det er surt, men sånn er det. Vi skal slå tilbake, lover han.