Adam (23) skal ta opp arven etter utenlandsproff – Haslum
- Det blir ikke enkelt, men jeg skal gjøre mitt.

Adam (23) skal ta opp arven etter utenlandsproff

Svenske Adam Nyfjäll kom foran årets sesong fra Falk Horten, der han har vært fast innslag på 1. divisjonslaget. Han nettet 101 mål på 20 kamper, noe som ga et snitt på cirka fem mål i hver kamp.

Det snittet håper han å opprettholde i GRUNDIGligaen, samtidig som han skal ta opp arven etter Christoffer Brännberger som forlot Haslum etter fjorårets sesong.

– Den første tiden i Haslum har vært veldig bra. Det har såklart vært et steg opp fra førstedivisjonsspill, med mer fysikk og tempo, men alt i alt synes jeg starten har vært meget positiv for meg her i Haslum, sier Adam Nyfjäll.

Innstilt på å ta opp arven
23-åringen er innstilt på å ta opp arven etter forsvarskjempen Christoffer Brännberger, som forlot norsk håndball til fordel for sveitsisk eliteserie, og Kadetten.

– Det blir selvfølgelig vanskelig å ta opp arven etter han, siden ha gjorde det veldig bra i sin tid i Haslum. Men, jeg er absolutt forberedt på å ta opp arven etter han. Det har jeg planer om, fastslår Nyfjäll.

– Men, det blir ikke enkelt, legger han til.

Kommer ikke for 5. plass
Svensken, som har spilt blant annet for Viking Håndball, som foran årets sesong rykket opp fra 1. divisjon til GRUNDIGligaen, kommer ikke til Haslum for å samle på 4.- eller 5. plasser. Nyfjäll signerte for å ta medalje i det øverste selskap.

– Jeg signerte ikke for Haslum for å samle på 5. plasser. Jeg kommer hit for å ta medalje. Det ligger i Haslums historie og identitet.

Og svensken er klar for å slåss for å ta medalje i sitt første år i Haslum.

– Spiller man for Haslum, så skal man alltid slåss, konkulderer Nyfjäll.

Tom-Eirik Skarpsno forteller at Nyfjäll passer godt inn i filosofien og planene til Haslum.

– Adam er en spiller som passer godt inn i vår filosofi og planer for fremtiden. Vi får en svært ivrig gutt med et stort potensiale, og vi er sikre på at han vil utvikle seg videre i Haslum-drakta. Vi er svært fornøyde med å ha funnet en god erstatter for Brännberger, sa Skarpsno når Nyfjäll signerte for Haslum.

– Favoritter mot BSK
Linjespilleren har skumle planer for søndagens hjemmekamp mot Bækkelaget i Nadderud Arena.

– Vi møter et bra lag, men vi skal være bedre enn dem. Det blir en tøff kamp med mye kriging og sliting, men jeg tror vi skal vinne den kampen, konkluderer han.

– BSK endte på kvalikk i GRUNDIGligaen i fjor. Og med tanke på det: Er vi favoritter på søndag?

– Når man spiller for Haslum, så må man forvente å ta på seg favorittstempelet i nesten hver kamp. Det må vi nok på søndag også, avslutter Nyfjäll med et smil om munnen.

Nyfjäll får drakt nummer 3 i Haslum.