Skarpsno: – Skulle gjerne møtt hylekoret fra Arendal i en eventuell cupfinale – Haslum
Foto: Espen Hildrup

Skarpsno: – Skulle gjerne møtt hylekoret fra Arendal i en eventuell cupfinale

Skarpsno drømmer om finale: - Skulle gjerne møtt hylekoret fra Arendal i en eventuell cupfinale

Sommeren for Haslums del er over for lengst. Nå har Tom-Eirik Skarpsno og hans spillere vært igjennom flere uker med trening foran sesongåpningen mot Bækkelaget førstkommende søndag på hjemmebane.

– Oppkjøringen har vært fin. Det har vært veldig bra med tanke på at spillerne har fått trent mye mer individuelt enn før, sier Tom-Eirik Skarpsno, som nå går inn i sitt niende år som A-lagstrener i Haslum Håndballklubb.

Mistet nestoren
Haslum-sjefen legger ikke på noen som helst måte skjul på at man kommer til å merke savnet på Erlend Mamelund kommende sesong. Men, han håper og tror at de mindre etablerte spillerne vil ta ansvar når en så rutinert ringrev vinket farvel for et år til fordel for THW Kiel i Tyskland.

– Man merker godt at Mamelund er borte. Vi mister nestoren i gruppa vår, men vi har nå blitt et år eldre, og jeg tror at de unge spillerne kan bite godt fra seg kommende sesong, sier Skarpsno med et lurt smil.

– Vi får vel ikke se en slik utgave av Haslum i år, som vi gjorde på søndag mot Runar?

 – Jeg håper så absolutt ikke det. Det var rett og slett helt ræva, slår Skarpsno fast.

Han legger til:

 – Vi kan så absolutt ikke fremstå på den måten mot de andre lagene i GRUNDIGligaen. Men at Runar valgte å spille slik på søndag, det kan ikke vi gjøre noe med. Og vi gikk rett inn i deres felle ved å bli med på ”gå-håndballen”.  Vi må opp flere hakk, og jeg sa tydelig i fra om det etter kampen.

 – Hva ble sagt til spillerne etter kampen?

 – At vi ikke på noen som helst måte kunne fremstå på den måten mot andre lag i serien. Vi kan ikke legge oss på et så lavt nivå, selv om det er en treningskamp, forteller Skarpsno.

 – Noen år siden vi har spilt mot dem
Skarpsno vet sånn høvelig hva som venter Haslum på onsdag i cupens tredje runde. Men, man må ikke ta for lett på oppgaven, forteller sjefen.

– Det er noen år siden vi har spilt mot Sandefjord nå. Jeg så noen kamper av dem i fjor, og de spiller ofte veldig utgruppert, og da er det viktig for oss å spille vårt spill.

– Fokuseres det mye på den kampen på treningene for tiden?

 – Nei, kommer det kontant fra Skarpsno, før han fortsetter:

– Vi er på vei inn i en ny sesong, der vi har lagt en god langsiktig plan. Så vi driller ikke, og herjer ikke så mye på det Sandefjord kommer med.

Går Haslum hele veien inn mot en cupfinale, er Skarpsno sikker i sin sak på hva slags motstander han helst vil møte.

– Det er alltid spesielt når man møter Elverum, men jeg kunne likså godt møtt hylekoret fra ØIF Arendal i en eventuell finale, humrer han.