Erlend Mamelund klar for THW KIEL – Haslum

Erlend Mamelund klar for THW KIEL

Haslum HK og THW Kiel er enige om et utlån for Erlend Mamelund. Erlend er inne i sitt andre år av en treårs avtale med Haslum HK. Utlånet strekker seg fra august 2015 til høsten 2016, deretter blir Erlend Mamelund igjen Haslum-spiller.

– Dette er en stor dag for både norsk klubbhåndball og Haslum. Det er fantastisk at vi igjen kan sende ut en av våre spillere til verdens beste liga. Kiel er kanskje den største klubben i verden de siste 20 årene, så dette er stor stas, sier Haslum-trener Tom-Eirik Skarpsno.

Erlend har tidligere spilt i både Nordhorn og Flensburg (Tyskland) og København, og han var sist i en utenlandsk liga i Montpellier i Frankrike, men returnerte til Haslum i januar 2013. Nå er han igjen klar for nok en håndballstorhet.

– Da Kiel ringte måtte jeg klype meg i armen to ganger. Det kom like overaskende på meg som resten av omverden. Bare en eneste klubb i verden kunne lokke meg vekk fra Haslum akkurat nå, og det er Kiel. Jeg har jo tenkt at jeg er ferdig med profflivet, men når både Haslum, revisorjobben og kona la forholdene til rette, så ble det en realitet, sier Erlend Mamelund.

Erlend blir Haslum-spiller igjen til seriestart i 2016, og klubben har klare ambisjoner om å være blant de ledende klubbene norsk liga.

– Jeg ville aldri reist herfra om ikke klubben i mitt hjerte støttet meg 100 prosent. Det er helt klart at når jeg returnerer til Bærum neste år, har jeg klare ambisjoner om å ta Haslum til nye titler. Uansett så er jeg sikker på at klubbens unggutter vil vise seg fra en fantastisk side også i år, sier en opprømt Erlend.

I utgangspunktet henter ikke Haslum HK inn noen erstatter for Erlend på nåværende tidspunkt.

– Vi står med de gutta vi har og bygger i god Haslum-ånd stein på stein for framtiden. Vi har et konsept som vi tror på, og dette endrer ikke planen vår. Vi bare justerer oss og lover å bidra til at GRUNDIGligaen blir bedre. Så vi gleder oss til seriestart mot Bækkelaget 6. september kl. 18.00 i Nadderud Arena, sier trener Tom-Eirik Skarpsno

De siste årene har flere Haslum-spillere gått til store klubber som kjemper i europatoppen, som Kent Robin Tønnesen (Wetzlar, Tyskland) og Sander Sagosen (Aalborg, Danmark).

– Igjen viser Haslum HK at vi utvikler spillere og er en klubb som de store klubbene holder øye med, og det passer perfekt inn i vår profil. Her kan unge spillere oppnå sine store drømmer, samtidig som vi kjemper om titler i Norge, sier daglig leder Jarle Ludviksen.

Kontaktpersoner:

Spiller, Erlend Mamelund  tlf 95940931

Trener, Tom-Eirik Skarpsno tlf 97123212

Daglig leder, Jarle Ludviksen, tlf 97681161