Tabelltipset: Nr. 5 – Fyllingen – Haslum

Tabelltipset: Nr. 5 – Fyllingen

En ting er iallfall helt sikkert at TV2´s eksperter tar feil når men mener Fyllingen er så svekket at de havner langt nedi der.
Jeg mener det er større sannsynlighet for at de tar medalje enn at de havner langt nede.

De har ligaens beste skytter i Eivind Tangen, fallgruven er jo skader, men som han selv sier «hjelper å ha gått ned noen kilo». Videre er Fyllingen ett av de lagene med mest musker og fysikk. Det fikk vi merke i går.

Ankan Ungesson blir også en viktig brikke for dem, han er også skadeutsatt. Gjeitrem er jo en garantist for full kjemping med alle kilo i alle de tilmåte minutter han får.

Fyllingen er et lag jeg «liker», de har et konsept staket ut av tidligere trener Fältnäs. Ganske enkelt å se at det er kontinuitet i jobben over mange år. Nå kommer Vidar hjem og det skaper et nytt engasjement og guts vil jeg tru. Usikkerhetsmomentene er dog til stede. De har de siste årene variert enormt, fra å knuse Haslum til å ryke med 13 for Runar innenfor 2 uker.

Og som de fleste andre er bredden en utfordring, skade på Tangen så må ambisjonene tilpasses.
Om jeg trur de blir nummer 5, ja jeg er jaggu ikke sikker. Med fullklaff kan de ta hvem som helst.

Jan-Ivar Lorentzen:
Jeg tok min nystemte Cithar i hende – og melder at Fyllingen kan kjempe om medalje i GrundigLigaen. De har en førstesekser som er sterk nok, men antagelig for tynn stall til å klare det. Fyllingen er forsterket bakerst med Lars Eggen Rismark i mål.

«Gamlingen» Anders Gjeitrem tilbake i forsvar hjelper det også. Jeg er dog spent på om han trener nok – er motivert nok. Er han det, snakker vi om en veldig god spiller i denne serien.

Til sist tror jeg Eivind Tangen får en knallsesong. En skadefri Tangen er ligaens beste høyreback. Fyllingen har en veldig dyktig trener i Vidar Gjesdal. Det er det nok bare cowboyen på Stord som ikke har forstått.

Så må nok Gjesdal instille seg på å jobbe også utenfor A-lagstreningen for å løfte Fyllingen tilbake helt i toppen. Det er lenge siden jeg så virkelig gode guttetalenter fra Bergen i en bylagsturnering eller regions-NM.

Tarjei Sundal:
Det er onsdag kveld. Flyturen over fjellet gikk bra, selv om tåka lå tett både på Gardermoen og Flesland. Mange av gutta har jobbet noen timer tidligere i dag, og nå venter Fyllingens menn på motsatt banehalvdel.

For det er virkelige mannfolk trener Vidar Gjesdal har å rutte med denne sesongen. Mannfolk som er skapt gjennom mange år av Anders Fältnäs og hans kolleger.

Dette vil være situasjonen til mange lag denne sesongen. Når man i tillegg møter et godt innarbeidet 5:1 forsvar, som er noe uvant, og Tangen og Lunde tenner lunta på kanonen, ja da tror jeg de aller fleste kommer til å slite i Framohallen.

Stallen er skadeutsatt, men uten alvorlige skader på sentrale spillere tror jeg Fyllingen Bergen kan være med høyt oppe på tabellen. Kontinuitet er nøkkelen til all suksess, og jeg har stor tro på at dette også gjelder i Vestlandets hovedstad. Mitt tips er en 5. plass, med mulighet for positive overraskelser

Terningkast:
Målvakter: 4 – spennende å se hvordan trioen klarer seg over en hel sesong
Kanter: 3 – ganske mainstream, men pluss for at begge VK kan spille F3ér i 5:1
Linjer: 5 – begge to har sine kvaliteter og kilo på plass, den ene utfyller den andre
Bakspillere: 5 – bra ulike typer, Tangen trekker opp
Trenere: 5 – Vidar har mye erfaring som spiller og nå som trener, har med seg svært metodiske og symtatiske Erlend Aam

Tabelltipset 2014/2015
1.
2.
3.
4.
5. Fyllingen
6. Bodø
7. Stord
8. Halden
9. Runar
10. Drammen
11. Nøtterøy
12. Lillestrøm