Tabelltipset: Nr. 6 – Bodø – Haslum

Tabelltipset: Nr. 6 – Bodø

Tobben Evjen, mangeårig trener av Bodø, er tilbake på benken.

Han har selv sagt at han ikke skjønner at NHF ikke inviterer han på Topphåndballseminaret for å lære resten av norge 5:1. Nå har kan også fått med seg Fältnäs også som har hatt suksess med 5:1 i Bergen. Dette kan virkelig nå langt i år!

Hvorfor: Bodø har kontinuitet og noen knagger de kan feste håndballen på. Godt publikum og solid hjemmehall. En av elitens beste målvakter, men der ligger også svakheten. Når han står bra er Bodø nesten umulig å slå. Men å stå oppmot 50% på herresiden er ikke lett. Og Bodø skårer litt lite så de kan fort bli litt avhengige av knallkamper fra Christensen. Det er ikke lett over 22 kamper, pluss et sluttspill.

Børge styrer skuta bra, sammen med en god Vetle Aga og en fremadstormende Stig Tore M Nilsen, har de habile og gode backer.
Kantspillerne er også på det jevne uten de store topper eller de dype daler.
Som Jan Ivar sier: ikke lett å tippe fra 1-6 og magefølelsen sier kanskje at vi Bodø motbeviser en 6 plass denne sesongen.

Jan-Ivar Lorentzen:
Denne noe brokete forsamlingen av forståsegpåere er nok litt uenig i plassene mellom 3-6 på tabellen, men så er det da også nesten umulig å tippe. Flyt / uflyt, skader, økonomi – det er mange ting som spiller inn.

Personlig tror jeg Bodø fort kan snuse på en medalje, men de kan også bli nummer seks. Da de kom tilbake på øverste nivå for to sesongen siden tok de 23 poeng. I fjor ble det 24. Det holdt til en femteplass. De skal altså forbedre seg ganske mye for å se etter den medaljen. Når Bodø spiller blir det ofte lite mål. Ingen lag i hele serien slapp inn færre mål enn dem forrige sesong (572). Det skyldes i første rekke deres gode målvakt, Joachim Christensen. Han er GrundigLigaens beste keeper, ferdig snakka.

Bodø er like «gjerrige» i den andre enden. Sist sesong laget de bare 549 mål. Kun Falk Horten scoret sjeldnere enn nordlendingene. Så har de en fantastisk hjemmebane, men det er nok en myte at de er så mye bedre hjemme. I sesongen 12/13 tok de 13 av 24 poeng på bortebane! Sist år ble det 8 av 24 borte. Får de rutinerte «gamlingene», Tobben Evjen og Anders Fältnäs orden på angrepsspillet – og Børge Lund kan bidra også offensivt – kan de bli bedre enn nummer seks. Se for øvrig opp for Vetle Aga. Dette kan bli sesongen han virkelig får et gjennombrudd.

Tarjei Sundal:
Kontinuitet og et godt forsvar med seriens beste målvakt kan i år sende Bodø helt opp i medaljekampen. Jeg tror at de fortsatt har litt for mye å angrepsmessig til at de strekker til i kampen om edelt metall. I fjor endte de på 549 scorede mål og med det hadde de bare Falk bak seg hva gjaldt antall baller i motstanderens nett. Skal de forbedre fjorårets plassering krever det ett av to:
1. Laget må prestere bedre fremover på banen, og da særlig i linje- og midtbackposisjon. Her trenger nordlendingene flere mål.
2. Joakim Christensen må stenge buret i hver kamp.

Jeg tror ikke at laget har de kvalitetene som skal til for å nå punkt 1, og man kan heller ikke forvente at Joakim er outstanding i hver eneste kamp. Morsomt blir det å se om Anders Fältnäs` inntreden på benken kan føre med seg endringer i spillet. Ên ting er i hvert fall sikkert; Hjemmepublikummet i Bodø Spektrum kommer til å gjøre det vanskelig for motstanderne i Grundigligaen.

Terningkast:
Kanter: 4 – leverer på det jevne stort sett hver gang
Bakspillere: 4 – litt opp og ned, Aga blir en tøffing i årets liga
Linje: 4 – samme som bakspillere, bra på sitt beste, kanskje litt aleine
Målvakt: 6 – leverer topprestasjoner ofte
Trener: 6 – Tobben sprenger skalaen, burde fått 7. Nordnorske svar på Eggen og Drillo tilsammen

Tabelltipset 2014/2015
1.
2.
3.
4.
5.
6. Bodø
7. Stord
8. Halden
9. Runar
10. Drammen
11. Nøtterøy
12. Lillestrøm