Tabelltipset: Nr. 7 – Stord – Haslum

Tabelltipset: Nr. 7 – Stord

Stord er importlag nummer 1 i Norge og har vært det lenge.

De har hentet gode spillere fra oftest Danmark, men også andre nasjoner. Husker Rolands fra Nederland (eneste Nederlender i hjemmelig liga noen gang).

Stord har vært opp og ned i mange år, uten å riktig klare å etablere seg som ett topplag.
Men de har alltid store ambisjoner ofte ført i pennen av mr. Cowboy Jan Kåre Pedersen. I år skal de vinne ligaen og sluttspillet, og tar jeg ikke feil skal de vinne NM også. Det siste skal de jo få problemer med, siden de gikk på en lite mine her forleden.

Stord gjorde noe riktig synes jeg da de ansatte Vidar. En nøktern trener som jobber med de midlene han får, med realistiske mål og planer. Dette endte i et fortjent opprykk og en god plassering i Postenligaen i fjor. Så gikk det som det måtte gå,  Vidar «flyttet hem» og nå har alle glemt hvilken jobb han gjorde for Stord noen sesonger.

Å bli kalt «En gammel mann med buskeseler, uten ambisjoner» i avisen er ganske drøyt. Men det får vi vel se på som en måte å fylle opp spalteplass i avisene. Men hvis noen lurer på hvorfor Stord sjeldent får tak i de beste norske spillere eller trenere for den saks skyld, kan det jo tenkes at fortid med ca 1-2 trenere per sesong kan være et svar. Ikke det at jeg har fått tilbudet!!

For å holde oss til sport, så er årets Stordlag et spennende mannskap, som kan bli alt fra topp 3 til midt på. Det er ikke lett å tippe! Vi har da gitt de en 7.plass i år. De spilte godt på slutten i fjor og kunne fort endt opp i en finale i sluttspillet, marginene var små siste semifinale mot BSK. Årets lag har igjen mange uten rødt pass. Grunnen til at det kan være vanskelig å tippe Stords plassering er at jeg rett og slett ikke kjenner de nye spillerene godt nok. Ny trener har de også fått. Alt jeg vet om han er at han heter Jesper Holm og at han har hatt suksess med Skanderborg i den danske liga. Blir et spennende bekjentskap i denne sesnongen iallfall.

Den største profilen på Stord er uten tvil Henrik Knudsen, en klassespiller i Grundigligaen. Han netter fort 15 mål om man ikke er ekstra nøye mot han og legger sine forsvarsressurser på han. Men en svale gjør ingen sommer! Utfordringen blir å få han til å fungere med de andre slik at balansen i laget blir bra. Nettopp dette var essensen i fjoråret synes jeg. Hans dagsform avgjorde ofte utgaven av Stord.

Men bevare meg vel, Inge Aas Eriksen gjorde en bra sesong i fjor og får han ballen under tverrliggeren så blir det farlig. En liten personlig favoritt er Morten Christensen, kjenner han fra landslaget LM94. Her kunne han med tjuvtriks og vinnervilje omtrent snu en kamp alene, men en spiller i begge ender av skalaen.

De nye guttene vet jeg lite eller ingenting om, så det blir spennende å se; men kjentfolk på øya sier at dette er etter sigende den beste stallen i Stords historie, så da spørs det om 7.plass holder. For å sammenfatte kort: Knudsen, Aas Eriksen og Spanne er gode. Avhengige av Olsson og Traberg i midtblokka. Også avhengig av at de nye leverer fra dag 1 som Kavas(hb), Aagaard (keeper) Wegman (linje) og Meltzer(VK)

Leste for øvrig tiltidligere at det var ingen norske trenere som var spennende nok for Stord når de skulle ansette ny trener, så jeg trenger vel ikke være bekymret for å få en telefon. Skulle de finne på å ringe så blir nok svaret høflig. Egentlig burde du ringe Anders Fältnäs Jan Kåre, dere har jo blitt perlevenner 🙂

Jan-Ivar Lorentzen:
Stord – egentlig en perle på Vestlandet, men ingen av lagene i GrundigLigaen liker å reise dit. Hvorfor? Lang reise. Dårlig vei og føre og et lag som er klart best på hjemmebane. Forrige sesong ble Stord nummer syv. Av totalt 21 poeng tok de 16 på hjemmebane. Kun borte mot Nøtterøy og Runar ble det seier til vestlendingene. Jeg tror på samme mønster også i år. Derfor holder det kun til en syvende plass også denne gangen.

Stord har to fryktede skyttere i danske Henrik Knudsen og det norske talentet Inge Aas Eriksen. Bakover på banen har det ikke vært like godt. Stord slapp inn flere mål enn svake Follo sist sesong, og slet i perioder tungt med målvaktsspillet sitt. Altså fordel av gode skyttere og solid hjemmebane. Ulempe av forsvarsspill/målvakt og bortebane. Ergo midt på treet også denne gangen.

Tarjei Sundal:
En ny dansk trener har tatt med seg 2 dansker og en aldrende slovener til Sunnhordalands største øy. Det er noe med den øya og «de danske drenge». Stord har nå 6 danske spillere + trener. I tillegg har en 36 år gammel slovener signert. Hvis vi fyller på med 3 svensker, hvorav èn er nykommeren Meltzer fra Haugaland, står vi tilbake med 5 norske spillere i stallen som teller 15 mann på klubbens egen hjemmeside.

Med et lag med relativt få norske spiller, dog noen lokale, kreves det nok en topp-plassering for å trekke folk til hallen. Jeg er usikker på om det skjer i år, og usikker på om den relativt tynne stallen med noen aldrende spillere holder seg skadefri.

Uansett tror jeg få lag kommer til å leke seg til poeng på Stord. Dette har alltid vært og kommer fortsatt til å bli en av de vanskeligste bortekampene i sesongen. Jeg tror at 70-80% av Stords poeng kommer til å bli godskrevet kontoen på hjemmebane.

Det blir spennende å se om laget klarer å heve seg fra cupkampen mot Sandnes, og finner tilbake til litt forsvarsspill. Dette blir avgjørende for plasseringen.

Terningkast:
Målvakter: 3 – kjenner lite til han nye så terningen landet på 3
Kanter: 5 – Spanne og Meltzer er bra, samt at de har bra folk å bytte på med
Linje: 3 – Vet jo egentig ikke noe, så blir synsing
Bakspillere: 4 – Knudsen og Eriksen er gode, usikker på resten
Trener: 4 – Har ikke snøring, men får en 4´er fordi han er dansk

Tabelltipset 2014/2015
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7. Stord
8. Halden
9. Runar
10. Drammen
11. Nøtterøy
12. Lillestrøm